Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 30-08-2010

Man aangehouden na melding bedreiging

DINTELOORD: De politie kreeg maandag rond 10.30 uur melding dat er iemand met een vuurwapen zou worden bedreigd in een woning aan het Oranjeplein. De politie besloot de woning waar de bedreiging zou plaatsvinden binnen te gaan. Bij binnenkomst trof de politie de 28-jarige bewoner aan. Hij wees bij navraag door de agenten in zijn woning 17 wapens aan, waaronder verboden wapens. De wapens, waaronder een wurgstok en enkele vuurwapens waaronder een luchtbuks, zijn in beslag genomen. De 28-jarige man is ingesloten voor verhoor. Of er daadwerkelijk sprake was van een bedreiging in de woning is nog niet duidelijk.

Politie houdt man aan voor stalking

ROOSENDAAL: De politie hield maandag rond 00.40 uur een 34-jarige man uit Oud Gastel aan aan de Covelijndijk. De man wordt ervan verdacht zijn ex-vriendin, een 48-jarige Roosendaalse, te stalken. De vrouw meldde zich even voor middernacht bij de politie omdat de man voor de zoveelste keer naar de woning van de vrouw was gekomen. De politie ging naar de woning en trof hier de vrouw aan. Tijdens de aanwezigheid van de politie bleef de man de vrouw op haar mobiel bellen. Ook toen een van de agenten opnam en zich bekend maakte als politiemedewerker, bleef de man aangeven dat hij de vrouw zou blijven lastigvallen. De politie vatte post in de buurt en kon korte tijd later de man aanhouden. Op het moment dat de man aankwam was de politie juist op weg de vrouw bij een bekende van haar onder te brengen. Van de vrouw is aangifte opgenomen. De man verklaarde bij verhoor dat hij de vrouw zondag ongeveer 100 keer heeft gebeld. Hij zou duidelijkheid hebben gewild over hun relatie. De man is in verzekering gesteld.

Veelpleger in verzekering gesteld na winkeldiefstal

ROOSENDAAL: De politie hield zondag een 39-jarige veelpleger uit Tilburg aan voor winkeldiefstal. De man probeerde in een winkel aan de Van Beethovenlaan een fles wijn weg te nemen. Toen hij betrapt werd probeerde hij zich bij de kassa nog van de fles te ontdoen, maar dit werd gezien door personeel van de winkel. De politie werd gealarmeerd en de veelpleger is in verzekering gesteld. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 30-08-2010 16:21 | © Regio Midden en West Brabant |