Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 30-08-2010

Automobilist aangehouden voor rijden onder invloed

BREDA: De politie reed zondag rond 23.30 uur over de A58 bij Breda, toen er een auto erg dicht achter het politievoertuig kwam rijden. De agent liet de automobilist passeren. Deze reed bij Etten-Leur richting een benzinestation, waar hij door de agenten werd aangesproken. De man rook naar alcohol en leek dronken te zijn. Een blaastest bevestigde dit vermoeden. De 24-jarige man uit Etten-Leur werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier bleek uit een ademanalyse een uitslag van 715 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 8 uur. Na verhoor is de verdachte in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor bedreiging en mishandeling

BREDA/ETTEN-LEUR: De politie hield zondag rond 18.00 uur een 20-jarige inwoner van Breda aan voor bedreiging met een vuurwapen en
mishandeling. De man zou zondag rond 14.00 uur zijn 34-jarige
ex-vriendin hebben bedreigd met een vuurwapen en hebben mishandeld aan de Heksendans. De man zou de vrouw al eerder hebben bedreigd en mishandeld. Zondag zouden de twee hebben afgesproken, volgens de verklaring van de vrouw. De man zou hierbij boos zijn geworden en haar hebben bedreigd en geslagen met het wapen en haar tegen haar hoofd hebben geschopt. De gedupeerde vluchtte naar een vriendin, waar de politie werd gealarmeerd. Deze hield de 20-jarige man in zijn woning aan en stelde hem op het politiebureau in verzekering. In de woning van de verdachte werd munitie aangetroffen en in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak verder.

Mislukte ramkraak met gestolen auto bij bankfiliaal

GALDER: De politie onderzoekt een ramkraak, die zondag rond 05.00 uur werd gepleegd bij een bankfiliaal in de Sint Jacobsstraat. Om 05.11 uur kreeg de politie melding van de ramkraak, waarbij een auto was achtergelaten. De melding kwam van een beveiligingsbedrijf. De achtergelaten auto, die door de poging het pand binnen te rijden zwaar beschadigd was, bleek diezelfde nacht te zijn gestolen in Breda. De eigenaar is in kennis gesteld en er is aangifte opgenomen van de diefstal. De auto is weggetakeld en in beslag genomen voor onderzoek. De daders bleken met het voertuig tegen een deur aan te zijn gereden. De deur was geopend, maar uit de pinautomaat was, voor zover de medewerker van de bank kon zien, niets weggenomen. Namens de gedupeerde is aangifte opgenomen. De politie onderzoekt de zaak verder.

Zedenzaken in Opsporing Verzocht

BREDA: Dinsdag zal in het programma Opsporing Verzocht aandacht worden besteed aan drie zedenzaken, waarbij op 18 juli en 14 augustus in totaal drie vrouwen het slachtoffer werden van een onbekende man.

Op 18 juli werd een 21-jarige vrouw rond 05.00 uur slachtoffer van seksueel misbruik, toen ze lopend vanuit het centrum op weg was naar huis. Ze werd door een man op de Weerijssingel bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en gedwongen mee te lopen. In een steegje nabij de Julianalaan misbruikte de man de vrouw ernstig.
In de nacht van 13 op 14 augustus werden twee vrouwen op
respectievelijk de Weerijssingel en de Haagweg door een onbekende man bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Beide vrouwen waren op de fiets op weg naar huis vanuit het centrum. Deze twee vrouwen wisten weg te komen.
De politie nam van alle drie de slachtoffers een uitgebreide aangifte op en is sinds de vroege ochtend van 18 juli fulltime met het onderzoek bezig. Gezien de gelijkenissen in de aangiftes van de vrouwen, houdt de politie er ernstig rekening mee dat het om een en dezelfde dader gaat. Men hoopt met de uitzending van Opsporing Verzocht waardevolle tips voor het onderzoek binnen te krijgen.

De politie verstuurde maandag een Mailalert met een aankondiging voor het programma. De uitzending van Opsporing Verzocht, waarin men uitgebreid stilstaat bij de zaken, wordt morgen, dinsdag 31 augustus, uitgezonden om 21.30 uur op Nederland 1.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 30-08-2010 16:20 | © Regio Midden en West Brabant |