Politie Brabant Zuid-Oost

Politie zoekt getuigen van autobranden

Eindhoven Woensel Zuid/Tongelre, 30-08-2010 o De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van een drietal autobranden die werden aangestoken in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 0.35 uur en 1.55 uur in de stadsdelen Woensel Zuid en Tongelre.

Om 0.40 uur kreeg de politie een melding dat op het Rembrandtplein een auto in brand stond. Nadat de brandweer het vuur gedoofd had, bleek dat te zijn aangestoken. Een half uur later kwam een tweede melding binnen. Op Nieuw Fellenoord bleek ook een wagen in brand te staan. Ook dit vuur bleek aangestoken te zijn. Tot slot kwam er om 1.55 uur een melding vanaf de Mercatorstraat. Daar bleken drie auto's aangestoken te zijn. Een zeer alerte buurtbewoner, en eigenaar van één van de voertuigen, zag het vuur en heeft dat geblust voordat de wagens volledig konden uitbranden. Van de laatste brand heeft de politie camerabeelden beschikbaar. Daarop is te zien dat twee jongens zich verdacht ophouden bij het voertuig. Er is een summier signalement: 1, 70 meter groot, normaal postuur, beiden droegen een zwarte of zeer donkere jas en een blauwe spijkerbroek. Eentje droeg een witte capuchon, de ander een zwarte.

De politie onderzoekt of dit tweetal mogelijk ook gezien is bij de andere autobranden. Mensen die iets gezien hebben of iets weten dat er mogelijk mee te maken heeft kunnen contact opnemen met de politie via het algemene nummer 0900 -8844 of anoniem via 0800-7000.