NMI Jurisprudentiebank Mediation online

30/08/2010 15:52

Nederlands Mediation Instituut

Het aantal mediations is de afgelopen jaren toegenomen. Daarmee ook de hoeveelheid rechterlijke uitspraken over mediation. Reden voor het Nederlands Mediation Instituut (NMI) om een jurisprudentiebank mediation op te zetten. De jurisprudentiebank is vanaf heden online.

In de jurisprudentiebank mediation zijn relevante rechterlijke uitspraken met betrekking tot mediation opgenomen. Zo kunt u er bijvoorbeeld terecht voor uitspraken over de reikwijdte van de geheimhoudingsplicht van de mediator of partijen, de status van een vaststellingsovereenkomst of mediationclausule, de kosten van een mediation en de vrijwilligheid van mediation.

In de jurisprudentiebank zijn onder andere uitspraken van de rechtbank, het gerechtshof, de Hoge Raad, de Centrale Raad van Beroep, het Hof van Discipline, de Raad van Discipline en de Geschillencommissie Advocatuur opgenomen.

De jurisprudentiebank is opgezet met als doel mediators, partijen, advocaten, adviseurs, doorverwijzers en andere geĂŻnteresseerden te voorzien van informatie over mediation. Het NMI zal de databank maandelijks updaten met eventuele nieuwe uitspraken.

De jurisprudentiebank mediation is door een ieder te raadplegen op www.nmi-mediation.nl. U kunt een uitspraak vinden door te zoeken op trefwoord, op categorie of op datum.





http://www.nmi-mediation.nl