Gemeente Doetinchem

Hondencontrole binnenkort weer van start

Actueel bericht, 30 augustus 2010

De gemeente gaat binnenkort weer een hondencontrole uitvoeren. In de gemeente is iedereen, die één of meer honden houdt, verplicht hondenbelasting te betalen. De houder van een hond is wettelijk verplicht daar aangifte van te doen.

Aan de hand van gegevens van de gemeente controleert een aantal hondencontroleurs op de aanwezigheid van honden. De hondencontroleur kan dus bij u aanbellen en enkele vragen stellen over het al dan niet hebben van een hond. Het spreekt voor zich dat de hondencontroleurs zich kunnen legitimeren door het tonen van een door de gemeente verstrekt legitimatiebewijs.

Bent u niet thuis?

Als u niet thuis bent, maakt de hondencontroleur ter plaatse een beoordeling over het wel of niet aanwezig zijn van één of meerdere honden. Heeft hij het vermoeden dat u op uw adres één of meerdere honden houdt, dan laat hij een informatiebrief met een aanmeldingsbiljet hondenbelasting achter in uw brievenbus. U kunt deze invullen en terugsturen. Ook kunt u er voor kiezen om uw hond digitaal aan te melden. Ga hiervoor naar het digitaal loket op www.doetinchem.nl en kies het product hondenbelasting. Vervolgens klikt u op de button 'melden' bovenaan de pagina. Nadat u bent ingelogd met DigiD kunt u uw hond aanmelden door de instructies op te volgen. Als u sinds kort een (nieuwe) hond hebt en u hebt daarvan nog geen aangifte gedaan, adviseren wij u daarmee niet te wachten tot de controleur komt.

Tarief

Volgens de Verordening hondenbelasting 2010 bedraagt het tarief voor de eerste hond EUR 64,32. Voor de tweede hond EUR 96,48 en voor elke volgende hond EUR 32,16 meer. Het kenneltarief is EUR 369,84. U kunt een aangiftekaartje hondenbelasting afhalen in de gemeentewinkel of telefonisch aanvragen tel. (0314) 377 228