Gemeente IJsselstein


Expositie amateurkunst centrale hal stadhuis

Uit onderzoek blijkt dat er voor amateurkunstenaars onvoldoende platform en ruimte voor expositie in IJsselstein te vinden is. Wel zijn er galeries voor de (semi) professionele kunstenaar.

In de nota Kunst en Cultuur `Schat aan kwaliteit' is onder andere afgesproken dat het culturele veld samen met de gemeente actief op zoek gaan naar expositieruimte voor amateurkunstenaars. De beeldende kunstenaars Fotoclub Ef Elf, Schildersclub Lek en IJssel, Schilderscollectief De IJsselkring en atelier Kunstig Art, organiseerden zich in de Koepel Amateurkunst IJsselstein (KAIJ).

Eén van hun doelstellingen is het organiseren van exposities voor de amateurkunstenaar. Zij starten daarmee in de hal van het stadhuis van IJsselstein. De centrale hal is elke werkdag geopend voor publiek. Er is een dagelijkse stroom van mensen die het stadhuis bezoeken. Een plek dus om inwoners (passief) deel te laten nemen aan de rijke kunst en cultuur van onze stad. Elke twee maanden exposeert één of meerdere IJsselsteins amateurkunstenaars zijn/haar werk.

Iedereen kan zijn/haar werk aanmelden via het bijgevoegde aanmeldingsformulier van de gemeente. Zowel individuele kunstenaars, als meerdere kunstenaars in combinatie (een collectief), als kunstenaars van verschillende disciplines kunnen exposeren. De kunstenaars of de kunstwerken dienen uit IJsselstein afkomstig te zijn of aan IJsselstein gerelateerd te zijn. De KAIJ organiseert de exposities.

Van 3 september t/m 30 oktober exposeren Theo Beijaard en Connie Sterkenburg.