Gemeente Vlaardingen


Hennepkwekerij ontmanteld na brand

30-08-2010 | In het pand aan de Hoogstraat 161 in Vlaardingen heeft zaterdag 30 augustus korte tijd een brand gewoed. Tijdens het doorzoeken van het pand werd een hennepkwekerij aangetroffen. De brand ontstond zaterdagochtend vroeg, rond half zes, in een bovenwoning. Een toevallige voorbijgangster zag rook uit de woning komen en belde de hulpdiensten. De brandweer doorzocht het pand op bewoners, maar trof niemand aan. Wel werd een hennepkwekerij met ongeveer 200 stekkies gevonden. Vermoedelijk is de brand ontstaan door de hitte van deze kwekerij en het licht ontvlambare plafond. brand kwekerij

De brand is geblust door de brandweer. Bij de brand raakte niemand gewond. Wel hebben omliggende panden waterschade opgelopen. De Forensische Opsporing startte direct een sporenonderzoek. De politie doet nu verder onderzoek naar de oorzaak van de brand. De 32-jarige eigenaar van het pand meldde zich later op de dag bij het politiebureau. Hij is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

De Lichtblauwe Brigade van de gemeente Vlaardingen gaf, in het kader van de bestuurlijke aanpak hennepteelt, later op de dag de opdracht voor de ontmanteling van de hennepkwekerij. De stekkies en de gebruikte apparatuur zijn vernietigd. De gemeente zal de ontmantelingkosten verhalen op de overtreder(s).

Risico's
De waterweggemeenten werken samen met politie, Stedin en Woningcorporaties aan het bestrijden van hennepkwekerijen. Hennepkwekerijen vormen risico op brandgevaar, stank- en wateroverlast. Vaak gaan er criminele organisaties achter schuil. Meer informatie of tips over hennepkwekerijen bij u in de buurt? Meld dit bij de Politie via 0900-8844 of als u onbekend wil blijven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of via de Buitenlijn 010-2484000.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000