Gemeente Berkelland

Muraltpleinbrug in Borculo is begonnen

Herstelwerk Muraltpleinbrug in Borculo is begonnen

Brug vanaf 6 september tot en met 1 oktober gestremd voor autoverkeer.


Een lager voor het aanbrengen op de brug die al grotendeels gescheurd is geweest, is de oorzaak geweest voor het ongeluk met de Muraltpleinbrug. Dit blijkt uit een onderzoek dat in de afgelopen periode onderzoek is gehouden. Tijdens het openen van de brug heeft dit geleid tot een volledige breuk van de lager, met als gevolg een kettingreactie waarbij de gehele brug ernstig is beschadigd. Inmiddels zijn de herstelwerkzaamheden begonnen. De officiële opening is waarschijnlijk op 1 oktober van dit jaar. De Muraltpleinbrug is vanaf maandag 6 september tot en met vrijdag 1 oktober gestremd voor het autoverkeer.

Zwaardere lagers

Om te voorkomen dat het ongeval nogmaals gebeurt worden zwaardere lagers van een ander type gebruikt. Ook wordt de constructie aangepast zodat een situatie zoals nu wordt voorkomen.

Noodbrug voetgangers en fietsers

De herstelwerkzaamheden zijn inmiddels begonnen, zodat de officiële opening op


1 oktober gehaald kan worden. Ook het beweegbare brugdeel zal hersteld moeten worden. De Muraltpleinbrug is vanaf maandag 6 september tot en met vrijdag 1 oktober gestremd voor het autoverkeer. Via een noodbrug kunnen voetgangers en fietsers gedurende de werkzaamheden wel gebruik maken vande oeververbinding.