Sociaal-Economische Raad


30 augustus 2010

De nieuwe Bedrijfscommissie Markt I is voor het eerst bijeengekomen. Deze bedrijfscommissie voor commerciële ondernemingen is gevestigd bij de SER. Taak is het bemiddelen bij geschillen tussen de ondernemingsraad en de ondernemer. Daarnaast geeft een bedrijfscommissie voorlichting en functioneert ze als vraagbaak. In de bedrijfscommissie zitten zowel vakbonden als werkgeversorganisaties uit het commerciële bedrijfsleven. De leden worden aangewezen door de centrale organisaties van werkgevers en werknemers. Namens de werknemersorganisaties zijn de volgende vakbonden in de nieuwe bedrijfscommissie vertegenwoordigd: ABVAKABO FNV, FNV Bondgenoten, FNV Bouw, CNV Dienstenbond, CNV Vakmensen, De Unie en MHP. Aan werkgeverszijde zitten AWVN, Bouwend Nederland, LTO-Noord, NVB, OSB, TLN en FME-CWM.

Bij de SER is eveneens de Bedrijfscommissie Markt II gevestigd, voor ondernemingen in de zorg en welzijn en de sociaal-culturele sector. Deze bedrijfscommissie is op 1 juli jl. van start gegaan.

Naast de twee bedrijfscommissies voor de marktsector is er ook een bedrijfscommissie voor de overheid; deze valt onder de verantwoordelijkheid van de minister van BZK.

Het secretariaat van de bedrijfscommissies Markt I en II is gevestigd bij de SER en te bereiken via tel. 070-3499 560. Het postadres is: Postbus 90405, 2509 LK Den Haag.