Interactieve .NET Framework 4.0 `Hands on Experience' voor developers


Cursisten gaan (inter)actief aan de slag met bouwen van een complete web applicatie met gebruikmaking van .Net Framework 4.0 tools

DRIEBERGEN/HILVERSUM, 20100830 -- Twice, één van de grootste opleiders in Nederland, nodigt software ontwikkelaars uit om Microsoft .NET Framework 4.0 tools, praktijkgericht te leren toepassen. Dit doet zij via de `Hands on Experience' werkwijze: een nieuwe manier van trainen waarbij deelnemers (inter)actief met medecursisten en trainers, al lerend een eindproduct bedenken en bouwen. De eendaagse training vindt plaats op 6 oktober a.s. in Villa Heideheuvel op het Mediapark in Hilversum. Deze training kost slechts 49,- Euro.

Om de Hand on Experience te promoten ontwikkelde Twice een flimpje over de `setting' waarin deze training gegoten wordt en om belangstellenden alvast kennis te laten maken met de trainers. www.youtube.com/watch?v=Ns3PAk_ZwBA

De deelnemers gaan onder leiding van Twice docenten Jeroen Hartsuiker, Marco Kamphuis en Patrick Schmidt aan de slag om in één dag een dating applicatie te bouwen: de SuperModelDatingSite. Gekozen is voor het bouwen van een dating applicatie om op een ludieke wijze techniek te koppelen aan kennisoverdracht en zo het leereffect te vergroten.
"Het idee ontstond om cursisten op een actieve manier te betrekken bij de leerstof in plaats van de gebruikelijke seminars waarbij het veelal eenrichtingsverkeer is van de trainer naar de cursisten. Het bedenken en bouwen van een dating applicatie leek ons een leuke en doeltreffende manier om kennis over te dragen en de cursisten actief te laten oefenen met de praktische toepassingen van het .NET 4.0 Framework", aldus mede-initiatiefnemer Jeroen Hartsuiker. Cursisten zijn niet alleen toehoorder maar ook deelnemer.

Titel
Hands on Experience the Future Using the .NET Framework 4.0 (SEM-HEFNET4)

Leerdoel
Aan het eind van de dag hebben de deelnemers een werkend prototype van een datingsite 'live-on-stage' gebouwd met de nieuwste tools uit de Microsoft .NET 4.0 gereedschapskist, zoals Entity Framework, Model First, WCF DataServices, REST, RIA Services, MVC 2.0 en Sliverlight 4.0.

Voorkennis en specificaties
Om aan de Hands on Experience te kunnen deelnemen, dienen de deelnemers te beschikken over globale kennis van Microsoft .NET en enige kennis over de C#. Daarnaast dienen zij te beschikken over een laptop met de volgende specificaties.
* Windows XP, Windows Vista of Windows 7
* Draadloze netwerkkaart (wifi)
* DVD Speler
* Minstens 3 GB RAM
* Minstens 15 GB vrij op de harde schijf
* Rechten om Microsoft Virtual PC 2007 SP1 te mogen installeren

Aanmelden
Voor nadere informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met de Twice opleidingsadviseurs via telefoonnummer 0343 - 533 123, via een e-mail naar info@twice.nl of boekt u rechtstreeks via de website www.twice.nl/microsoft-visual-studio-2010/sem-hefnet4/hands-on-experience-of-the-future-using-the-net-framework-4-0.aspx?nb=pb.

Over Twice IT Training
Twice IT Training maakt onderdeel uit van Twice Group en is sinds 1992 actief op de Nederlandse IT opleidingsmarkt. Het bedrijf is één van de grootste IT opleiders in Nederland en verzorgt IT trainingen voor Software Developers, Netwerk- en systeembeheerders en voor gebruikers van kantoorautomatisering. Twice IT Training is Microsoft Gold Partner for Learning Solutions, Citrix Authorized Learning Center, Prometric en VUE Authorized Test Center en EXIN Accredited Examination Center. Twice IT Training beschikt over de Cedeo keurmerken open inschrijving en maatwerk trainingen en is lid van de Vereniging van Opleidingsinstituten voor Informatica (VOI). Voor meer informatie: www.twice.nl.