Parlez-vous Blabla? De in Atlanta wonende, Franse ontwerpster Florence Wetterwald toont van 3 tot 7 september voor het eerst haar collectie milieuvriendelijk(e) en handgemaakt(e) speelgoed en accessories voor kinderen bij Maison & Objet in Parijs.

ATLANTA--(BUSINESS WIRE)-- 20100830 --

Blabla is een meermalen onderscheiden fabrikant van handgemaakt speelgoed uit Atlanta in de Verenigde Staten en presenteert haar kleurrijke collectie handgemaakte poppen en kleding van 3 tot 7 september bij Maison & Objet in Parijs. De collectie is ontworpen door de uit Bordeaux afkomstige Florence Wetterwald, wier ontwerpen een kijkje geven in de belevingswereld van een kind bij haar zoektocht naar schoonheid, plezier en authenticiteit.

Florence Wetterwald is opgeleid als industrieel vormgeefster en studeerde in Frankrijk, Italië en de Verenigde Staten. Ze heeft in Milaan samengewerkt met Michelle de Lucchi en Martine Bedin van de Memphis group. Tevens is ze kunstenares en haar tekeningen zijn tentoongesteld in Frankrijk bij de CAPC in Bordeaux en Le Centre Pompidou in Parijs.

Bij de tentoonstelling worden nieuwe producten voor het Herfstseizoen voorgesteld, zoals coole zwarte katten Lucky en Perchance, stijlvolle beren (waarvan er een Berlioz is genoemd, naar de componist), een paar liefdevolle Rockers en een vrouwtjesvos genaamd Suzette. Ook nieuw is een collectie kaarten en notitieblokjes met afbeeldingen van de poppen die het resultaat zijn van samenwerking met illustrator Rachel Ortas.

Blabla is een zeer milieuvriendelijk bedrijf met een lage CO2-uitstoot. Alles wordt met de hand gemaakt van hoogwaardige natuurlijke vezels. Blabla heeft het keurmerk Fair Trade verleend gekregen van de FLO-organisatie en is trots op de relaties die het met vakmensen onderhoudt op basis van wederzijds(e) vriendschap, loyaliteit en respect.

Florence heeft in juli een creatieve relatie opgebouwd met de Nederlandse setontwerper Frank Vesser van de Kleine Fabriek in Amsterdam. De twee gaan samen de stand bij Maison & Objet ontwerpen. Franks fantasievolle universum en kleurgevoel en Florence’s poëtische visie komen samen in een aantrekkelijk en inspirerend thuis voor de Blabla-familie in Parijs.

De klassieke, handgemaakte poppen van Blabla worden gekoesterd door zowel kinderen als volwassenen en zijn verkrijgbaar in winkels in meer dan 35 landen, van Australië tot en met Zimbabwe.

OVER BLABLA: Eigentijdse gebreide poppen en accessoires voor kinderen, ontworpen door Florence Wetterwald en met de hand gemaakt door Peruanen. De producten worden gemaakt van hoogwaardige natuurlijke vezels, waardoor ze onweerstaanbaar zacht en knuffelbaar zijn. Milieuvriendelijk. Voorzien van het Fair Trade-keurmerk. Kleding: zuigelingen – 4 jaar. Speelgoed en geschenken voor alle leeftijden. www.blablakids.com. 1189 Virginia Avenue, NE, Atlanta, Ga. 30306. Tel: 404-875-6496. Fax: 404-875-6715. Info: Susan Pritchett: 404-697-1070. susan@blablakids.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Blabla
Susan Pritchett, 404-697-1070
susan@blablakids.com
Fax: 404-875-6715
www.blablakids.com
of
In EUROPA:
Agence Violette
Helena Amourdedieu, +33 (0) 6 20 33 67 30

helena@agence-violette.fr