Woningcorporatie Ymere

Wonvoorziening voor Ons Tweede Thuis

27-8-2010

Duinpad in Hoofddorp: drie etages met appartementen en twee groepsruimtes voor veertien jongeren met een lichamelijke handicap.

Op maandag 30 augustus 2010 de heipalen de grond in voor een nieuwe woonvoorziening voor Ons Tweede Thuis in Floriande Centrum in Hoofddorp. Het complex aan de Fanny Blankers-Koenlaan biedt vanaf volgend jaar zomer plaats aan veertien jongeren met een lichamelijke handicap, voornamelijk uit de Haarlemmermeer. Woningcorporatie en ontwikkelaar Ymere is opdrachtgever voor de bouw en Ons Tweede Thuis neemt het pand na oplevering in gebruik.

De nieuwe woonvoorziening Duinpad krijgt drie etages met appartementen en twee groepsruimtes waar bewoners gezamenlijk kunnen eten. Het gebouw wordt ruim opgezet om mensen met een rolstoel voldoende bewegingsvrijheid te geven. De appartementen krijgen een woonslaapkamer met keukenblok, hal, eigen sanitair en kastruimte.

De toekomstige bewoners hebben een lichamelijke en een licht verstandelijke handicap. Hun leeftijd zal variëren van zestien tot circa dertig jaar. De bewoners zijn overdag vooral actief in de sociale werkvoorziening, een activiteitencentrum of dagcentrum. Thuis in Duinpad krijgen de jonge bewoners veel eigen ruimte. Tegelijkertijd is er continue begeleiding en ondersteuning op maat om voor iedereen een veilige woonomgeving te creëren.

Voor mensen met een handicap is het vaak lastig om een goede woonplek te vinden. Ons Tweede Thuis heeft in de regio allerlei woonvoorzieningen voor juist deze groep. Verder op aan de Fanny Blankers-Koenlaan in Floriande Centrum, heeft Ons Tweede Thuis al een woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke handicap. Daarnaast heeft de organisatie in het winkelcentrum twee winkels waar mensen met een handicap werken: Eigen Stijl, de cadeauwinkel met atelier, en 2Wieler Floriande, de fietsenwinkel met werkplaats.

Ons Tweede Thuis is een organisatie ten dienste van mensen met een handicap met een breed aanbod voor wonen, werken of dagbesteding en advies en hulp aan huis.

Woningcorporatie Ymere is actief in de noordelijke Randstad en beheert hier ruim 80.000 woningen, winkels en bedrijfsruimtes. Ymere ontwikkelt daarnaast nieuwe huur- en koopwoningen en maatschappelijk vastgoed.