Ingezonden persbericht


Korfballer André Kuipers versus basketballer Peter van Paassen

Zeist 28 augustus 2010 - In de speciale EK-editie van het Korfbal Magazine neemt korfbal international André Kuipers het in de rubriek 'Onder Toppers' op tegen de top basketballer Peter van Paassen. Maandag 30 augustus vindt de strijd plaats in de sporthal op het KNVB- terrein te Zeist.

Alle leden van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond ontvangen een aantal keer per jaar het Korfbal Magazine. Eén van de vaste rubrieken is 'Onder Toppers'. Hierin neemt een topkorfballer het op tegen een andere topsporter. Zo nam DOS'46/Engeldot speler Casper Boom het al eens op tegen de Wereldkampioen judo, Ruben Houkes. Naast de rubriek in Korfbal Magazine, verschijnt er ook een filmpje van deze strijd op www.korfbal-magazine.nl. Maandag 30 augustus: korfbal versus basketbal. Een mooi duel waarin beide heren aan elkaar gewaagd zijn.

André Kuipers
De 28-jarige André Kuipers speelt al jaren voor DOS'46/Engeldot (Nijeveen). Met deze club won hij al drie keer de zaalfinale in Ahoy, twee keer de Europa Cup en eenmaal de veldfinale. Zelf werd Kuipers één keer verkozen tot Talent van het jaar (2001-2002) en in het seizoen 2005-2006 werd deze topkorfballer zelfs Korfballer van het jaar. Ook in het Nederlands team is de geboren Fries succesvol. De 2 meter lange speler heeft in het Oranjeshirt tweemaal de World Games gewonnen en wist in 2007 samen met zijn teamgenoten het Wereldkampioenschap in de wacht te slepen.

Dit jaar staat er opnieuw een groot toernooi op het programma. Van 22 tot en met 31 oktober wordt het IKF EK Korfbal in Nederland gespeeld. De 16 beste landen van Europa zullen in Almelo, Den Haag, Leeuwarden, Tilburg en Rotterdam strijden om de Europese titel. André Kuipers is in aanloop naar het EK gekozen tot ambassadeur van Leeuwarden. Hij zal zich in de Friese hoofdstad inzetten om het EK te promoten.

Peter van Paassen
Ook Peter van Paassen heeft mooie sportcarrière. Maar of de 2.11 meter lange basketballer het met zijn bijna 15 jaar ervaring in het Nederlands Basketball Team gaat winnen van Kuipers? Als student speelde Peter van Paassen in de Verenigde Staten voor St. Bonaventure University. Daarna speelde hij in België en Spanje, waarna hij in 2004 terugkeerde naar Nederland. In het seizoen 2007-2008 is deze topbasketballer gekozen tot 'Most Valuable Player' van de Nederlandse competitie. In 2009 behaalde hij met zijn toenmalige club Amsterdam het landskampioenschap.

Peter van Paassen speelt dit seizoen op huurbasis voor de Belgische eersteklasser Dexia Mons-Hainaut. Maar de hij staat echter nog steeds onder contract bij Eiffel Towers uit Den Bosch.