Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Start werkzaamheden N298 Hunnecum op 30 augustus

Op maandag 30 augustus 2010 start de Provincie Limburg met de werkzaamheden aan de provinciale weg N298 in Hunnecum. De werkzaamheden zullen, mede afhankelijk van de weersomstandigheden, op 17 december 2010 gereed zijn. De totale kosten voor de reconstructie bedragen 2.400.000,-.

De provinciale weg N298 loopt van Valkenburg via Hunnecum, Nuth naar Heerlen. Deze weg is voor regionaal verkeer en lokaal verkeer van groot belang. Regionaal is het de verbindingsroute tussen Valkenburg, Nuth en Hoensbroek, lokaal zorgt de weg voor de ontsluiting van de kern Hunnecum. Midden in de kern Hunnecum sluit de Putstraat aan op de provinciale weg. Deze weg is de verbindingsweg vanuit Hunnecum naar Tervoorst en Grijzegrubben.

Verkeersmaatregelen
Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren zal het gedeelte N298 te Hunnecum voor doorgaand verkeer gedurende ca. 4 maanden worden afgesloten. Verkeer komende uit de richting Maastricht / Valkenburg zal via Wijnandsrade in de richting Nuth worden omgeleid. Verkeer komende uit de richting Brunssum / Hoensbroek zal over Nierhoven Grijzegrubben en Schimmert in de richting Aalbeek, Valkenburg en Maastricht worden omgeleid.

In overleg met ondernemers, burgers, Veolia, hulpdiensten zoals politie, brandweer en ambulance en de gemeente Nuth zijn omleidingen besproken en vastgelegd. Hulpdiensten kunnen altijd in spoedgevallen gebruik maken van het werkvak.

Aanleiding
Het wegdek is toe aan constructief onderhoud. Daarom worden de reconstructieplannen meteen meegenomen. Ook gaat de maximum snelheid omlaag van 70 naar 50 km/u. Met deze nieuwe inrichting wil de Provincie de verkeersveiligheid, verkeersleefbaarheid en de veiligheid bij de voetgangersoversteekplaatsen verbeteren. De plannen zijn samen met de gemeente Nuth tot stand gekomen en tijdens een informatieavond aan de bevolking gepresenteerd.

Aanpassingen
De reconstructie is bovendien de gelegenheid om een palet aan aanpassingen te realiseren op het gebied van verkeersveiligheid, parkeerregulering, energiebesparing en het rioolstelsel. Meer gedetailleerde informatie kunt u vinden op de website: www.limburg.nl/infraprojecten.

19-8-2010 12:25