NCRV

Lipdub

NCRV haalt internethype Lipdub naar het TV Lab

Maandag 30 augustus

23.30 uur, Nederland 3

TV Lab: experimentele televisie op Nederland 3

Maandag 30 augustus presenteert de NCRV in het kader van TV Lab: Lipdub. Lipdub is een fenomeen op internet waarbij een bestaand nummer wordt geplaybackt en in één take met een grote groep mensen wordt opgenomen. Zo ontstaat er een nieuwe videoclip. De Lipdub wordt speciaal voor Jaleesa (18) opgenomen die, nadat zij van kanker leek te zijn genezen, opnieuw met de ziekte wordt geconfronteerd.

Jaleesa kan wel een hart onder de riem gebruiken, juist nu haar dromen voor de toekomst opnieuw uitgesteld worden. De familie en vrienden van Jaleesa gaan de uitdaging aan een overdonderende Lipdub te maken, onder fanatieke leiding van regisseur Marco Grandia. In Lipdub zien we de verkleedpartijen, tricky stunts, overwonnen angsten, bloopers en de spanning of het in één take gaat lukken. Jaleesa wordt intussen met een smoes naar de markt in Roosendaal gelokt. Plotseling schalt de muziek over het marktplein. Tussen de nietsvermoedende voorbijgangers krijgt Jaleesa de verrassing van haar leven. Terwijl haar familie en vrienden zich om haar heen verzamelen ziet ze op een groot scherm de Lipdub die alleen voor haar gemaakt is.

TV Lab 2010 wordt de laatste week van augustus uitgezonden. Van maandag 30 augustus tot en met vrijdag 3 september zendt Nederland 3 een week lang experimentele televisie uit. Tijdens deze week wordt gevraagd naar de mening van de tv-recensenten. Iedereen kan zich als recensent opgeven via tvlab.nederland3.nl. Meetwitteren over Lipdub kan via #lipdubnl.