NCRV

Schepper & Co

Schepper & Co over eerwraak

Maandag 30 augustus 2010

17.09 uur, Nederland 2

Jacobine Geel spreekt in het NCRV-programma Schepper & Co met Renate van der Zee, journaliste en specialiste op het gebied van eerwraak. Van haar verscheen het boek âEen meisje voor dag en nachtâ.

Verder is Halime te gast. Zij groeide op in een Turks/Nederlands gezin en werd op haar achttiende uitgehuwelijkt aan haar volle Turkse neef. Ze scheidde, woonde in verschillende blijf-van-mijn-lijfhuizen en werd door haar vader uit de familie verstoten. Haar doel is het om meisjes en vrouwen te bereiken, zodat zij inzien dat zij wel degelijk een keus hebben en âneeâ kunnen zeggen.

En de Haagse maatschappelijk werker Celal Altuntas vertelt over zijn ervaring als potentiële dader van eerwraak. Nu probeert hij mannen die twijfelen of ze eerwraak willen plegen inzicht te geven over hoe hun leven na een dergelijke daad eruit ziet.

In de rubriek âDe zeven hoofdzondenâ komt Lodewijk Dros aan het woord over Lust.

Dit programma is eerder uitgezonden op maandag 15 maart 2010.

De rubriek âDe zeven hoofdzondenâ is nieuw. Iedere week trekt een gast een kaart met daarop één van de zeven hoofdzonden. In deze rubriek leggen ze uit wat die zonde in hun situatie voor hen betekende.