NCRV

Familieberichten

Eén kind, vier ouders

Maandag 30 augustus

Nederland 1, 22.15 uur

In het NCRV-programma Familieberichten gaat Caroline Tensen op zoek naar bijzondere, verrassende, ontroerende en vrolijke verhalen achter de familieberichten in kranten, tijdschriften en op het internet. In deze achtste aflevering de volgende verhalen:

Karin en Leonie zijn de ouders van baby Koen. Karins broer Jos is de biologische vader. En dan is er nog Guus, de vriend van Jos⦠Vier ouders, één kind dus. Koen is doof en heeft extra aandacht en zorg nodig: met zijn vieren geven zijn ouders op liefdevolle wijze invulling aan het ouderschap.

In mei werd Nederland opgeschrikt door de vliegramp in de Libische hoofdstad Tripoli, waarbij zeventig Nederlanders om het leven kwamen. Pim Donders en Renske Smith zaten ook in het vliegtuig: een jong stel van 26 jaar dat net had besloten samen te gaan wonen en dat vol plannen en levenslust aan het begin van een veelbelovende carrière stond. De impact en het verdriet bij de nabestaanden is immens.

In 2009 willen Priscilla en Sander elkaar het jawoord geven⦠maar zover komt het niet. Twee maanden voor de bruiloft wordt Sander zo ziek dat ze alles moeten afzeggen. Na maanden van onderzoek wordt duidelijk dat hij een zeldzame vorm van reuma heeft. Sander krijgt medicijnen en knapt langzaam weer op. Nu durven ze weer aan een nieuwe huwelijksdag te denkenâ¦