TROS


Afdeling Communicatie
Hilversum, 26-08-2010

Televisie
TIMBOEKTOE
Uitzending vanaf maandag 30 augustus
Nederland 1 - 19.00 uur

NIEUWE SPELSHOW TIMBOEKTOE MET VICTOR REINIER

Vanaf maandag 30 augustus presenteert Victor Reinier bij de TROS de nieuwe spelshow TIMBOEKTOE.

Twee teams, elk team bestaat uit een BN'er en zijn/haar gast, proberen in TIMBOEKTOE op een virtuele landkaart zo dicht mogelijk bij een plaats op de wereld terecht te komen. De teams zoeken naar grote en kleine steden in Nederland, Europa en de rest van de wereld. Maar ook naar bezienswaardigheden zoals de Dom in Utrecht of de Eiffeltoren in Parijs.

In de eerste aflevering van a.s. maandag nemen BN'ers Viviënne van den Assem, Horace Cohen en Rob Geus en Jeremy Sno het tegen elkaar op. Zij moeten onder andere Porto en Jakarta weten te vinden op de virtuele wereldkaart. En of dat ze gaat lukken...

De gasten die Victor Reinier verder deze week in TIMBOEKTOE ontvangt zijn: Jochem van Gelder/zoon en Rick van Velthuysen/zoon (dinsdag 31 augustus), Jan Keizer/Anny Schilder en Albert West/Leo Driessen (woensdag 1 september), Annette Barlo/Anousha Nzume en Erik van der Hoff/Peter Veenhoven (donderdag 2 september) en de teams Rudolph van Veen/Stella Gommans en Robert Kranenborg/Julius Jaspers laten op vrijdag zien hoeveel topografische kennis ze in huis hebben.

De kandidaten besturen het spel door aan een grote wereldbol te draaien, waarbij degene achter de bol niets kan zien en aangestuurd wordt door zijn of haar teamgenoot vanachter een desk. Wanneer ze denken de juiste plaats te hebben gevonden moet er op de knop worden gedrukt en is de locatie bepaald. Hoe minder kilometers op de teller, hoe beter! De winnaar doneert het prijzengeld aan een goed doel naar keuze.

"In het verleden ben ik al te zien geweest als presentator van de quiz 'Lucky Letters', dus ik heb wel iets met spelletjes. TIMBOEKTOE is weer een heel ander soort spelshow en juist dat maakt het leuk. Het is een quiz die door het interactieve spelelement ook de jongere generatie zal aanspreken," aldus Victor.

Na 'De Beste Zangers van Nederland' is TIMBOEKTOE de tweede presentatieklus van Victor bij de TROS. Daarnaast blijft hij natuurlijk ook te zien als rechercheur Wolfs in de dramaserie Flikken Maastricht.

TIMBOEKTOE is vanaf maandag 30 augustus op werkdagen te zien tot eind september.

Voor meer informatie: www.tros.nl/timboektoe
TROS