Geschiedenis vanGrieken melk (Menken) in Zuidhollandse bibliotheken

30/08/2010 09:41

VNO-NCW

Den Haag 30 augustus 2010 - Deze week wordt in alle 192 bibliotheken van Zuid-Holland het eind vorig jaar verschenen boek 'OVERLEVEN IN DE MELK en daarnaast' aangeboden door Harry J. van Grieken, de auteur van het boek. Hij leidde samen met zijn neef Hans het bedrijf in de derde generatie.

Omdat de geschiedenis van het vanGrieken melkbedrijf zich van 1899 - 1998 (de laatste 10 jaar als Menken van Grieken) grotendeels heeft afgespeeld in deze provincie schenkt de auteur een exemplaar van zijn boek aan alle bibliotheken. Hij verwacht daarmee nog een groot aantal geĂŻnteresseerden en betrokkenen te bereiken.

Het boek -met een voorwoord van Ruud Lubbers- werd eind vorig jaar bij VNO-NCW en MKB-Nederland in de Malietoren in Den Haag aangeboden aan Rien Timmer, oud-voorzitter van de Raad van bestuur Melkunie en tijdgenoot van de auteur.

Harry van Grieken beschrijft de veelal tumultueuze jaren van het bedrijf, dat zijn grootouders in 1899 in de Haagse Schilderswijk begonnen. Hij zet de geschiedenis van het bedrijf af tegen de maatschappelijke ontwikkelingen en besteedt ook aandacht aan voor Nederland bepalende persoonlijkheden. De kroniek van het familiebedrijf en zijn eigen levensverhaal zijn de rode draden in het boek, "dat leest als een roman".

Twee weken geleden verscheen er nog een uitgebreide recensie van het boek op. http://www.managementboek.nl/recensie/9789059118836/418