Gemeente Laren

Ontwikkeling Co Bremanlaan/Torenlaan van start

27-08-2010
Eind vorig week is de gemeente begonnen met de sloop van de woningen en het fabriekspand aan de Co Bremanlaan (nr. 9, 11 en 13). Het is de bedoeling om op het terrein in de (nabije) toekomst een kwalitatief hoogwaardige appartementenvilla voor senioren met ondergronds parkeren te realiseren. Het Larense college wil daarom nog dit najaar starten met het opstellen van een gebiedsvisie. De omwonenden zullen nauw betrokken worden bij dit plan voor de (ruimtelijke) invulling van het terrein.

Om veilig met de sloop te kunnen starten heeft een gecertificeerd bedrijf begin deze maand het in het pand aanwezige asbest verwijderd. Daarna zijn eind vorige week eerst de 2 woningen afgebroken. De sloop van het fabriekspand is naar verwachting in week 35 afgerond. Om fiscale redenen blijft de fundering voorlopig liggen. Op het naastgelegen terrein aan de Torenlaan worden binnenkort de voorbereidende werkzaamheden voor de bodemsanering gestart.

Gebiedsvisie
De ambitie om het terrein aan de Co Bremanlaan/Torenlaan te herontwikkelen is vastgelegd in de Structuurvisie Laren 2008-2023. De gemeente heeft daarom medio 2009 het perceel aan de Co Bremanlaan aangekocht. Planning is om samen met (onder andere) de omwonenden nog dit jaar een stedebouwkundig plan (`gebiedsvisie') op te stellen. Insteek is daarbij wel de twee historische en beeldbepalende bomenrijen te behouden. Verder is het de bedoeling dat de toekomstige bebouwing past bij de charme en allure van de omgeving.