Politie Groningen

Maandag 30 augustus 2010

Provincie Groningen, 30-08-2010

Ondanks nachtrust onder invloed achter het stuur

WINSCHOTEN De politie heeft zondagmiddag op de Venne in Winschoten een 26-jarige automobilist aangehouden. Agenten zagen dat de auto waarin de man uit Bad Nieuweschans reed plotseling van het wegdeel schoot door het natte weer. De bestuurder droeg geen gordel. Uit een blaastest bleek dat de automobilist onder invloed van alcohol was. In zijn bloed zat een promillage van ruim 0,6. De verdachte verklaarde de vorige dag diverse alcoholische dranken te hebben gehad en schrok ervan dat het promillage, ondanks de nachtrust, nog zo hoog was. De politie maakt proces-verbaal op.

Onderzoek naar inbraken

TER APEL De politie doet onderzoek naar twee inbraken en een poging daartoe in Ter Apel. Zaterdagmorgen kreeg de politie een melding dat die afgelopen nacht was ingebroken in een woning aan de Hoofdstraat. Uit deze woning werd ondermeer geld en een tv meegenomen. Diezelfde nacht is ook geprobeerd in te breken in een schuur aan de Kapelweg. Hier werden geen goederen weggenomen. Zondagnacht rond 1.15 uur kreeg de politie een melding dat er was ingebroken bij een benzinestation aan de Nulweg. Hier hadden dieven een kluis en sigaretten weggenomen. De gedupeerden doen onderzoek. Het is niet bekend of de inbraken verband met elkaar houden.

Winkeldief aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zondagmiddag in een supermarkt aan de Boumaboulevard een 29-jarige winkeldief aangehouden. Medewerkers van de supermarkt vonden het opvallend dat de inwoner van Groningen een vol winkelmandje in de winkel liet staan, maar vervolgens wel met een volle tas langs de kassa liep. Ze gingen met man in gesprek en waarschuwden ondertussen de politie. Agenten namen een kijkje in de volle tas en zagen daar voor ruim 300 euro aan gestolen cosmeticaspullen. De goederen zijn teruggebracht. De Stadjer is overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Stadjer aangehouden voor straatroof

GRONINGEN De politie heeft maandagmorgen een 45-jarige man uit Groningen aangehouden voor een straatroof. Agenten reageerden op een melding van een beroving in de Peperstraat. Hier bleek dat de verdachte geld uit de broekzak van een 19-jarige man uit Groningen had gestolen. Hierop ontstond een worsteling waarbij het slachtoffer ten val kwam. Na de brutale roof ging de 45-jarige dief er vandoor. Op basis van een duidelijk signalement konden agenten de verdachte even later op het Hanzeplein in Groningen in de boeien slaan. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. De politie onderzoekt het incident

Inbreker overlopen bij inbraak

GRONINGEN Een bewoner heeft zondagnacht rond 04:00 uur in de Jacob Schorerstraat in Groningen een inbreker overlopen. De man hoorde lawaai bij zijn woning. De inbreker bleek een deur van een schuur te hebben opengebroken. Hij was er al vandoor toen de bewoner zich bij de schuur meldde. Een zoektocht in de omgeving was zonder resultaat. Uit de schuur is niets meegenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Beschonken bromfietser aangehouden

GRONINGEN- Een 36-jarige bromfietser uit Groningen is zondagnacht aangehouden. De man werd in de Blekerstraat gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van alcohol te rijden. Hij is aangehouden een meegenomen naar het bureau. Daar resulteerde de ademanalyse in een alcoholpromillage van ruim 1,15 promille. De man is na verhoor met een rijverbod van 5 uur heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Bromfiets total-loss na verkeersongeval

GRONINGEN - Een 28-jarige bromfietser uit Groningen is zondagmiddag licht gewond geraakt bij een verkeersongeval in zijn woonplaats. In een bocht over de Moestraat verloor hij de controle over zijn bromfiets en gleed onderuit. Hierbij kwam hij tot stilstand tegen een 51-jarige automobiliste uit Zuidhorn. De auto raakte licht beschadigd. De brommer was total-loss. De Stadjer klaagde over een pijnlijke knie en elleboog. Hij moest naar de huisartsenpost. Beiden partijen hebben de aanrijding onderling geregeld.