Politie Haaglanden

Persberichten 30 augustus

Haaglanden, 30-08-2010

Inbraak in parkeergarage, politie zoekt getuigen Den Haag Een eigenaar van een personenauto overliep zondag 29 augustus om 20.15 uur vier jongemannen die in een parkeergarage aan de Van Diemenstraat bezig waren met het inbreken in autos. Toen de man de garage binnenkwam liepen drie jongens direct naar de uitgang aan de Tasmanstraat. De vierde jongen mompelde nog wat tegen de man en vertrok vervolgens via de uitgang aan de Van Diemenstraat. De politie, die na de melding met meerdere eenheden ter plaatste kwam, heeft de jongens niet meer kunnen vinden. Bij nader onderzoek bleek dat bij twee personenautos was ingebroken. De melder kon helaas alleen een summier signalement van de verdachten geven. Alle vier de verdachten zijn van Noord-Afrikaanse afkomst en droegen donkere kleding. Drie van de verdachten waren ongeveer 14-16 jaar oud. De vierde verdachte was iets ouder, ongeveer 16-17 jaar en was ongeveer 1.75 m lang. Hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Karnebeek via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Diefstal tijdens HALT
Den Haag Een teamleider van een supermarkt aan het Spui betrapte zondag 29 augustus rond 16.15 uur een medewerker van de supermarkt op diefstal. De medewerker voerde een HALT-werkstraf uit in de supermarkt en ging bij het buiten zetten van het vuilnis in de fout. Want behalve het vuilnis zette hij ook een vuilniszak buiten waarin hij twee traytjes energiedrank had gedaan. De teamleider controleerde de zak, zag wat erin zat en belde naar aanleiding daarvan de politie. De 15-jarige verdachte werd aangehouden en naar het bureau gebracht. Hij moet op een later tijdstip voor de rechter verschijnen.

Vermoedelijke autokraker aangehouden
Den Haag Een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats die zich bij een politiecontrole niet kon legitimeren, bleek waarschijnlijk eerder die nacht autos te hebben opengebroken. Surveillerende agenten controleerden de man maandagmorgen 30 augustus rond 03.25 uur op de kruising van de Tortellaan met de Laan van Poot. Omdat hij zich niet kon legitimeren, werd hij aangehouden. Bij de fouillering vonden de agenten een zaklamp en een grote hoeveelheid kleingeld. Een kleine honderd meter van de plek waar de man werd aangehouden, vonden agenten even later een omafiets met op het stuur een goedgevulde kist. In de kist zaten onder meer drie autoradios en een etui met inbrekerswerktuig. De politie doet verder onderzoek.

Negeren verkeerslichten nekt fietsendief
Den Haag Een man die - naar later bleek - fietste op een gestolen fiets trok zondagavond 29 augustus rond 23.40 uur op de Laan van Nieuw Oost Indië de aandacht van surveillerende agenten toen hij verschillende rode verkeerslichten negeerde en geen verlichting voerde. De agenten lieten de 25-jarige man uit Voorburg stoppen en zagen tijdens het uitschrijven van een boete voor het rijden zonder verlichting dat de fiets geen slot meer had. Bij controle in de politiesystemen bleek de damesfiets als gestolen te zijn opgegeven. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.

Bedreiging met een mes
Den Haag De politie werd zondag 29 augustus rond 11.45 uur gebeld over een ruzie waarbij met een mes zou zijn gedreigd. Bij aankomst in de betreffende woning op de Hoefkade kwam de aangever, een 26-jarige man, de agenten al tegemoet. Hij vertelde dat hij drie vrienden op bezoek had en dat hij met één van hen ruzie had gekregen. Deze man had hierbij een mes getrokken. Hierna had de dader de woning verlaten en was weggelopen in onbekende richting. Toen de agenten in het huis kwamen meldde de dader, een 26-jarige man uit Gouda, zich ook. Hij werd direct aangehouden. Onder het dekbed werd in de slaapkamer het mes aangetroffen.

Zware mishandeling
Den Haag Een 30-jarige Hagenaar is in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 augustus gewond geraakt aan zijn onderarm. Rond 01.00 uur probeerde de man op de Van der Vennestraat twee mannen uit elkaar te houden die aan het vechten waren. De Hagenaar hield hierbij een man onder bedwang die een mes had. Hij probeerde het mes van zich af te weren en te pakken maar de verdachte trok het mes terug waardoor het mes diep in de onderarm van de Hagenaar sneed, hij veel bloed verloor en hij de verdachte uiteindelijk los moest laten. De verdachte is met bebloede kleding weggevlucht vanaf de Van der Vennestraat in de richting van de Vaillantlaan. De Hagenaar moest behandeld worden in het ziekenhuis. Hij heeft veel geluk gehad; zijn pezen waren net niet geraakt door het mes. Met 25 hechtingen mocht hij het ziekenhuis weer verlaten. De politie is op zoek naar de verdachte met het volgende signalement: kort donker haar en onverzorgd uiterlijk; hij mist o.a. een paar boventanden. Een opvallend kleine man, ouder dan 30 jaar met een fors pond postuur. De man is waarschijnlijk van Iraakse afkomst. Hij was gekleed in een zwart pilotenjack en een spijkerbroek. Hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau De Heemstraat via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Rijden met vervalst rijbewijs
Den Haag De politie werd zondag 29 augustus rond 14.00 geroepen bij een aanrijding op de Parallelweg. De twee partijen kwamen er samen niet uit met het invullen van de schadeformulieren. Bij controle van het rijbewijs van één van de partijen, een 25-jarige Hagenaar, bleek het rijbewijsnummer niet voor te komen bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Nader onderzoek van het rijbewijs wees uit dat er wel meerdere dingen niet klopten zoals het ontbreken van een aantal echtheidskenmerken. Hierop werd de man aangehouden voor het hebben van een vals rijbewijs en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Het rijbewijs is in beslag genomen.

Buikschuiver
Den Haag Op Rijksweg A4 kwam zondagavond 29 augustus een 24-jarige motorrijdster ten val, toen ze plotseling een noodstop moest maken. Rond 19.50 uur kreeg een automobilist pech midden op de weg en moest de Haagse motorrijdster vol in de remmen. Ondanks dat ze na de val ongeveer 75 meter over de rijbaan schoof, raakte de vrouw slechts lichtgewond. Ze werd ter plekke behandeld door de GGD en vervolgens thuisgebracht door de politie.

Vernielde ruit, Voorburgse aangehouden
Voorburg Een Voorburgs stel verliet zondag 29 augustus omstreeks 01.00 uur na sluitingstijd een horecagelegenheid in de Herenstraat. Nadat een taxi was besteld, werd buiten het café gewacht. Omdat de weersomstandigheden kennelijk niet optimaal was, sloeg de vrouw enkele keren met kracht op het raam van het café en riep, dat zij weer naar binnen wilde. De 49-jarige vrouw sloeg daarbij zo hard, dat de ruit brak. De vrouw werd op aanwijzing van het buurtpreventieteam door agenten aangehouden. Zij bekende de vernieling gepleegd te hebben en was bereid de schade te vergoeden. De vrouw werd later die dag met een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Agressieve en dronken verkeersregelaar
Voorburg Politieagenten kregen op zondag 29 augustus omstreeks 01.15 uur de melding dat op de Hofzichtlaan een dronken man het verkeer in gevaar bracht. Bij nadering van een auto sprong hij de rijbaan op, kennelijk met de bedoeling de automobilist tot stoppen te dwingen. De man werd aangetroffen en aangehouden voor openbare dronkenschap. Nabij het politiebureau beledigde hij de agenten en verzette hij zich tegen hen. De agenten gebruikten peperspray om de Hagenaar onder controle te krijgen. Hij werd vervolgens ingesloten in het politiebureau. De volgende ochtend kon de man zich niets van het voorval herinneren. Hij kreeg diverse bekeuringen en werd later die dag in vrijheid gesteld.

Racefietser gewond bij val
Leidschendam - Tijdens een ritje met de racefiets verloor een 52-jarige man uit Den Haag zondag 29 augustus omstreeks 08.40 uur de macht over het stuur. De man kwam hierdoor op de Oostvlietweg hard ten val. De wielrenner droeg ter bescherming een helm die door de val brak. Een ambulance vervoerde de man met onder andere een gebroken sleutelbeen naar een ziekenhuis.

Scooterrijdster gewond
Rijswijk - Een val met de scooter bezorgde de bestuurster een ritje naar het ziekenhuis. Vermoedelijk door het slechte weer kwam de 17-jarige Haagse vrouw zondag 29 augustus omstreeks 17.00 uur met haar scooter op de Lindelaan ten val. Gewond aan haar arm en kin vervoerde de GGD haar naar het ziekenhuis.

Beschonken bestuurder in de problemen
Westland - In het Westland kwamen zondagavond en maandagochtend twee bestuurders in de problemen omdat zij met teveel drank op achter het stuur zaten.
Op de Boelhouwerstraat in 's-Gravenzande raakte om 20.30 uur een 27-jarige 's-Gravenzandenaar de macht over het stuur kwijt en belandde met zijn auto tegen de lantaarnpaal. Hij raakte niet gewond, waarschuwde zelf de politie en ging toen naar huis. Op basis van het kenteken van zijn achtergebleven auto, was hij al snel getraceerd. Toen de agenten een alcoholwalm bij hem roken, hielden zij hem aan. Hij blies 490 ugl waarop hij een proces-verbaal kreeg en zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Agenten kregen maandag 30 augustus omstreeks 01.15 uur de melding dat er op de Wippolderlaan in Wateringen een auto te water was geraakt. Ter plaatse zagen zij de bestuurder, een 41-jarige Hagenaar, net uit het water komen. De man vertoonde onderkoelingsverschijnselen en werd door de GGD onderzocht. Hij verklaarde dat hij met zijn auto te water was geraakt, maar dat hij niet wist wat er precies gebeurd was. Omdat de man naar alcohol rook, moest hij een blaastest doen, wat niet lukte omdat hij het zo koud had. Nadat de agenten hem thuis hadden gebracht en hij weer enigzins was opgewarmd, moest hij alsnog een blaastest doen. Toen bleek dat hij teveel gedronken had, hielden zij hem aan. Op het politiebureau blies hij 445 ugl. Hij kreeg daarvoor een proces-verbaal en een rijverbod.
De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 370 euro.

Wateroverlast door hennepkwekerij
Delft - Een hennepkwekerij in een woning aan de Guide Gezellelaan zorgde zondag 29 augustus voor wateroverlast in de ondergelegen woningen. Omstreeks 17.10 uur kreeg de politie de melding dat een bewoner van de Guido Gezelle wateroverlast van de bovenburen had. Het bleek dat een rij woningen vanaf de begane grond tot en met de vijfde verdieping, last van water had. Op de zesde verdieping was niemand thuis en op de zevende verdieping had men nergens last van. Het probleem moest dus op de zesde verdieping zitten. In deze woning troffen de agenten een hennepkwekerij aan. Ook bleek er stroom afgetapt te worden. De hennepkwekerij werd ontmanteld en vernietigd. De recherche stelt een onderzoek in naar de huurders van de woning.

Hennepkwekerijen
Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Op zoek naar een rustig plekje
Delft - Twee Delftse jongens van 14 jaar werden zondag 29 augustus aangehouden nadat zij op het dak van een kinderdagverblijf waren geweest. Omstreeks 16.00 uur kregen agenten de melding dat er op de Kloosterkade twee personen op het dak van het kinderdagverblijf gezien waren. Direct gingen de agenten ter plaatse poolshoogte nemen. In het kinderdagverblijf vonden zij geen aanwijzingen dat er was ingebroken of daartoe een poging was gedaan. In de binnentuin van het pand zaten de twee Delftse jongens in het speelhuisje. Zij verklaarden dat zij op zoek waren geweest naar een rustig plekje om een waterpijp te roken. Eén van hen had ook daadwerkelijk een waterpijp bij zich. De jongens werden aangehouden en kregen op het politiebureau een HALT-verwijzing. Ook werden de moeders van de twee in kennis gesteld.

Paard en ruiter te water
Pijnacker - Een paard en ruiter raakten door nog onbekende oorzaak zondag 29 augustus omstreeks 13.20 uur in het water langs de Molenlaan. De ruiter kon op eigen kracht uit het water komen, het paard lukte dat niet. De brandweer moest er aan te pas komen om het paard met singels uit het water te halen.

Dol op remkabels
Zoetermeer - Een getuige belde zondag 29 augustus omstreeks 10.40 uur de politie dat hij een man zag die bij het Kinderen van Versteeghplein fietsen aan het demonteren was. De man die een gele regenjas droeg, had bij meerdere fietsen de remkabels weggehaald en wilde deze kennelijk op zijn eigen fiets monteren. Achter de roltrap van de Mandelabrug stonden meerdere fietsen waarvan de remkabels gedemonteerd waren. Agenten troffen de man en de gedemonteerde remkabels langs het spoor van de Randstadrail aan. De 66-jarige man uit Enschede moest mee naar het bureau. De agenten namen de remkabels en de fiets van de man in beslag.

Man door het lint
Zoetermeer - De politie moest zondag 29 augustus om 23.00 uur optreden om een man, die in zijn woning aan de Biggenweide volledig door het lint ging, uit de woning te halen. Agenten probeerden de man, die zich in de woning verschanste door middel van intensieve gesprekken naar buiten te laten komen. Uiteindelijke lukte het de agenten om de man naar buiten te praten. De man is meegenomen naar het politiebureau.