Gemeente Son en Breugel


prioriteit

Combigebouw krijgt allerhoogste prioriteit

Son en Breugel, 24 augustus 2010

Het college van Son en Breugel informeert deze week de raad over de stand van zaken van de realisering van het combigebouw voor brandweer en gemeentewerf. De boodschap is klip en klaar: al eerder werd door de Raad een krediet voor de bouw beschikbaar gesteld. Met de vaststelling op 1 juli van het nieuwe bestemmingsplan Gentiaan, staat niets meer een voortvarende aanpak van de bouw in de weg. Uit de stukken voor de raad blijkt, dat dit de goedkoopste en meest efficiënte oplossing is. Daar gaat het college dan ook onverkort voor.

De vergunning voor de tijdelijke huisvesting van de brandweer loopt af op 1 mei 2012. Dan moet het nieuwe combigebouw voor de brandweer en de wijkteams klaar zijn. De brandweer zit nu nog in de tijdelijke huisvesting aan de Rooijseweg. De wijkteams zijn nu nog gevestigd op de sterk verouderde gemeentewerf in de Breeakker.

Op 24 augustus verklaarde de rechtbank `s Hertogenbosch een beroepsschrift van de heer Hendriks gegrond en vernietigde de bouwvergunning voor het combigebouw Dit beroep had echter nog betrekking op de bouwvergunning, die werd verstrekt op basis van een zogenaamde artikel 19 procedure.
Het bouwplan voor het combigebouw past binnen het op 1 juli vastgestelde bestemmingsplan Gentiaan. Op korte termijn zal daarom op basis van het bestemmingsplan een nieuwe bouwvergunning worden verleend. Desalniettemin stelt de gemeente hoger beroep in tegen de rechterlijke uitspraak, omdat zij zich hierin niet kan vinden.

Gehoopt wordt dat binnen een half jaar de eerste schop voor het nieuwe gebouw, op de hoek Rooijseweg/Gentiaanlaan, in de grond kan gaan, zodat de brandweer en de wijkteams definitief een kwalitatief goede en moderne huisvesting krijgen. Daarmee wordt dan een langlopend dossier gesloten.

Raadhuisplein 1 - 5691 AL Son en Breugel - Telefoon (0499) 491 491