Waterschap Groot Salland

Situatie wateroverlast maandag 30 augustus 2010

Laatste wijziging: 30 augustus 2010
Situatie wateroverlast maandag 10.00 uur

In Salland staat op sommige plaatsen water op weilanden. Het waterschap probeert dit zo snel mogelijk te laten afstromen.

Het water dat in de afgelopen dagen in Salland is gevallen stroomt via de Sallandse weteringen naar de omgeving van Zwolle. Daar stijgt het waterpeil in grachten, kanalen en sloten. Dit geeft echter geen problemen. Het water kan wegstromen via het Zwarte water richting Ketelmeer en IJsselmeer, vooral ook omdat er geen forse Noord westen wind staat die het water 'terugstuwt'.

De situatie in het Vechtdal blijft onveranderd. Soms daalt de waterstand licht en op een ander moment is er weer sprake van een stijging omdat er in het grote stroomgebied van de Vecht weer een aantal forse regenbuien valt of er bijvoorbeeld via de Regge meer water toestroomt. Op steeds meer plaatsen lopen de uiterwaarden (deels) onder water, ook bij Dalfsen en Zwolle. Daarvoor zijn de uiterwaarden ook bedoeld. Aan de oproep om niet te varen op de Vecht en de uiterwaarden te mijden is goed gehoor gegeven.

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl