FloraHolland


Veiling schilderijen voor Pre Ride for the Roses

FLORAHOLLAND RIJNSBURG (30 augustus 2010) -
FloraHolland zet zit in voor de Pre Ride en ondersteunt hiermee de Ride for the Roses/KWF Kankerbestrijding. Komende zaterdag stappen 25 wielrenners vanuit Rijnsburg op de fiets voor de Pre Ride, een tocht van meer dan 200 km naar Venlo.

De strijd tegen kanker verdient volop steun en uw hulp is daarbij van harte welkom. Graag vragen we uw aandacht voor een internetveiling met een prachtige serie van 14 schilderijen. Ze zijn gemaakt door de Katwijkse kunstenares Marianne Pronk en via Klaas Damsma (ProFlora) ter beschikking gesteld. Alle opbrengsten gaan daarmee naar KWF Kankerbestrijding. Bieden kan vanaf EUR 50,- en kan tot 5 september a.s.

Klik op het schilderij met het product van uw keuze en u komt op de site terecht waar u kunt bieden:
Paarse gerbera, blauwe tulp, blauwgele iris, vogel, Pluis (paardebloem), Blauwe iris, Paarse Roos, Paarse Tulp, Paars/rode Roos, Witte Roos, Gerbera, Calla, Rode Anemoon, Paarse Anemoon

Biedt u mee en steunt u de strijd tegen kanker?

Sierteeltsector steunt Ride for the Roses
De Nederlandse sierteeltsector ondersteunt de Ride for the Roses dit jaar voor de negende keer met een Pre Ride. Wielrenners uit de sierteeltsector rijden de Pre Ride traditioneel één dag voor de Ride for the Roses. Met deze sponsortocht wordt geld ingezameld voor het Koningin Wilheminafonds. Vanaf alle bloemenveilinglocaties in Nederland rijden op 4 september door de sector gesponsorde wielrenners naar FloraHolland Venlo. Venlo is op 5 september de startplaats van de `echte' Ride for the Roses.
De Ride for the Roses werd in 1997 voor het eerst verreden, op initiatief van Lance Armstrong. Deze wielrenner overwon kanker en wilde met de organisatie van deze fietstocht geld inzamelen voor onderzoek naar kanker. Zijn initiatief is vanaf 1998 jaarlijks voortgezet in Nederland.
Vorig jaar bracht de sierteeltsector met de Pre Ride ruim 209.500 euro bijeen. Dit geld is besteed aan twee geadopteerde projecten, namelijk onderzoek naar vermoeidheid na kanker en een veiliger manier van bestrijding van prostaatkanker. Het geld dat tijdens de komende Ride wordt opgehaald, wordt ingezet voor onderzoek naar de oorzaken en behandeling van dikke darmkanker. Meer informatie over de Ride for the Roses op www.ridefortheroses.nl.