Politie Gelderland-Midden

Drugsdealer opgepakt in Nijkerk

Publicatiedatum: 30-8-2010 11:07:06

NIJKERK - De politie heeft een drugsonderzoek in Nijkerk afgerond met de aanhouding van drie verdachten. De politie was het onderzoek gestart naar aanleiding van overlastmeldingen op diverse plekken in Nijkerk.

Het gaat om een 23-jarige man uit Nijkerkerveen, een 30-jarige man uit Nijkerk en een 21-jarige Utrechter. Zij worden verdacht van het in bezit hebben van verdovende middelen. De 21-jarige Utrechter wordt ook verdacht van handel in verdovende middelen. Bij zijn aanhouding begin augustus had hij 63 wikkels cocaïne, een hoeveelheid geld en een aantal GSM-toestellen bij zich. De twee andere mannen, die ook begin augustus zijn aangehouden, hadden bij hun aanhouding een kleine hoeveelheid cocaïne in hun bezit. De Utrechter - wiens clientèle met name bestond uit jongeren uit Nijkerk - zit nog vast, de twee anderen zijn na verhoor heengezonden. De laatste getuigen zijn deze week gehoord. Daarmee is dit drugsonderzoek afgerond. (039904)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Achtervolging gestolen auto gestopt met politiewagens
Publicatiedatum: 30-8-2010 10:59:07

RENKUM/BENNEKOM - Een achtervolging van een gestolen auto is in de nacht van zondag 29 op maandag 30 augustus in Bennekom door de politie beëindigd door een aanrijding met twee politiewagens. De bestuurder van de gestolen auto, een 41-jarige man uit Den Haag, raakte daarbij lichtgewond en is aangehouden.

Surveillerende agenten zagen omstreeks half een over de Rijksweg N225 bij Renkum een Mini Cooper rijden die bij het zien van de politiewagen de A50 richting Arnhem op dook. Agenten vonden dit verdacht en zetten de achtervolging in. Controle van het kenteken leerde dat de Mini eerder gestolen was in Ede. Op stoptekens werd echter niet gereageerd, de bestuurder ging er vol gas vandoor richting Ede. De achtervolging, waarbij zeer hoge snelheden werden bereikt, kwam via enkele woonwijken in Ede een uur later omstreeks kwart voor één ten eind op de Kierkamperweg in Bennekom door een aanrijding met twee politiewagens. De bestuurder kon daarbij worden aangehouden en is na behandeling van enkele lichte verwondingen ingesloten.
(096287)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edese jongens (13 en 14) opgepakt na woninginbraken
Publicatiedatum: 30-8-2010 10:58:28

EDE -De politie in Ede heeft op zondag 29 augustus rond 15.45 uur twee jongens uit die stad (13 en 14 jaar) aangehouden op verdenking van inbraak in enkele woningen in de wijk Veldhuizen.

De politie kreeg die middag een melding dat er twee personen in een huis bezig waren met een inbraak. De politie was snel ter plaatse en kon de twee in de directe omgeving van de woning aanhouden. Eén van hen was onder een auto gekropen. De twee werden meegenomen naar het bureau. De politie nam een breekijzer en sieraden in beslag. Mogelijk hebben de twee eerder die middag ook ingebroken in een andere woning in Veldhuizen.
(096224)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---