Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.15 uur

Utrecht, 30-08-2010

Politiehond speurt succesvol naar verdachten woninginbraak

AMERSFOORT Op zaterdag 28 augustus rond 00.30 uur kreeg de politie van alerte omwonenden de melding dat er op dat moment een inbraak werd gepleegd bij een woning aan het Contrabaserf. Met meerdere voertuigen werd door agenten in de omgeving gezocht.

Op de Cellostraat werden twee mannen 16 en 18 jaar uit Amersfoort - aangetroffen waarvan de 16-jarige jongen voldeed aan het signalement. Terwijl agenten de mannen aanspraken rook intussen de politiehond aan een flatscreentelevisie die in een steegje was aangetroffen. Daarop volgde de hondengeleider van de politie zijn hond die het geurspoor volgde dwars door de wijk en kwam terecht bij de agenten die op dat moment het verdachte duo aansprak. De hond liep om de agenten heen en ging vlak voor één van de verdachten de 16-jarige jongen - staan blaffen. Daarop werden beiden verdachten aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Intussen snuffelde de collega viervoeter nog even in de directe omgeving waar de verdachten werden aangetroffen. Daarbij werden twee breekijzers aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen voor nader sporenonderzoek.

Na aanvullend onderzoek werd op 29 augustus een 17-jarige Amersfoorter op straat ter hoogte van het Stadhuisplein aangetroffen en aangehouden. Een 16-jarige jongen werd enkele uren later in een woning in Amersfoort aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de inbraak. De vier verdachten zitten vast voor nader verhoor en onderzoek.

De eigenaar van de woning heeft inmiddels aangifte gedaan van inbraak in zijn woning waarbij onder andere de betreffende flatscreen televisie bleek gestolen. In de wijk werd een deel van de gestolen buit teruggevonden.

Auto op de kop in sloot

AMERSFOORT Zondag 29 augustus is op de A1 bij Amersfoort een personenauto met drie inzittenden van de weg geraakt en sloeg over de kop. De drie inzittenden zijn niet gewond geraakt.

Op de A1 bij Amersfoort is zondagochtend rond 06.30 een auto in de slip geraakt. De auto belande op de kop in een sloot. De drie inzittenden raakten bekneld in het voertuig maar konden op eigen kracht het voertuig verlaten. De bestuurder (man, gegevens onbekend) en zijn bij rijders een vrouw van 50 met hun dochtertje van vier maanden uit Amersfoort raakten niet gewond maar zijn met lichte onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis de Lichtenberg gebracht.

Auto ramt lichtmast

LEUSDEN Zondag 29 augustus is op de Groene Zoom te Leusden een personenauto met twee inzittenden tegen een lichtmast aangereden. De twee inzittenden kwamen er met lichte verwondingen vanaf.

Zondag middag rond 17.15 uur is ter hoogte te spoorwegovergang op de Maanweg te Leusden een personenauto met twee inzittenden tegen een lichtmast aangereden. De 27-jarige bestuurder uit Amersfoort verloor net na de spoorwegovergang de controle over de auto. De bestuurder en zijn bijrijder, een jongentje van 4 jaar uit Leusden zijn met een hoofdwond en een lichte hersenschudding ter controle naar het ziekenhuis de Lichtenberg gebracht.

Bij de aanrijding raakte een lichtmast beschadigt en kwamen er kabels bloot te liggen. De schade is snel hersteld en het voertuig raakte behoorlijk beschadigd en is afgevoerd.