Ministerie van Defensie

`Hollandse Dag' in Afghanistan brengt geld op

30 augustus 2010, 12.07 uur

Tijdens de Hollandse Dag werd een grote verkoopactie gehouden waarbij veel typisch Nederlandse producten werden verkocht. Foto: ministerie van Defensie Nederlandse militairen op Kandahar Airfield hebben afgelopen zaterdag een Hollandse Dag gehouden om geld in te zamelen voor het goede doel. Met diverse Nederlands getinte activiteiten is op de Afghaanse vliegbasis een bedrag van 5.000 dollar opgehaald. Het geld is bedoeld voor het militair revalidatiecentrum in Doorn.

Tijdens de Hollandse Dag werd een grote verkoopactie gehouden waarbij veel typisch Nederlandse producten werden verkocht; stroopwafels gingen als zoete broodjes over de toonbank. Militairen konden ook meedoen met oud-Hollandse spelen en als diner werd Hollandse stamppot geserveerd.

Muziekshow

Nederlandse DJ Kay Wilder tijdens de 3 uur durende optreden voor 3.000 toeschouwers. Foto: ministerie van Defensie

Als afsluiting van deze dag verzorgde de Nederlandse DJ Kay Wilder een 3 uur durende optreden voor 3.000 toeschouwers. Naast de Nederlandse militairen genoten ook de coalitiepartners op Kandahar Air Field van deze show.

Verdubbelde opbrengst

Vanaf het begin van de uitzending van het 14e detachement van de Air Task Force is gestart met inzamelingsacties voor het goede doel. Met kleinschalige verkoopacties van kaarten en knuffels, een Nederlandse kapper, een vierdaagse, een driekamp en bingo werd al ruim 5000 dollar opgehaald. De Hollandse Dag van zaterdag heeft dit bedrag verdubbeld.

Revalidatiecentrum

Vanaf het begin van de uitzending van het 14e detachement van de Air Task Force is gestart met inzamelingsacties voor het goede doel. Foto: ministerie van Defensie

Majoor Wilma Geerdink, betrokken bij alle goede doelenacties, is erg tevreden met het resultaat: "Al sinds eind mei hebben vele collega's en hun thuisfront zich belangeloos ingezet voor het goede doel. Met het geld dat we nu in totaal hebben ingezameld, kunnen we het revalidatiecentrum in Doorn tafeltennistafels schenken. Wij vinden het bijzonder dat we op deze manier iets voor onze gewonde jongens en meiden kunnen betekenen."