Gemeente Schouwen-Duiveland


Looze

Koninklijke onderscheiding voor Dhr De Looze

Publicatiedatum: 30 augustus 2010

PERSBERICHT

Datum

25 augustus 2010

Informatie

C. Oprel,

bestuurssecretariaat: 0111 452 376

KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING VOOR M.M. DE LOOZE

Zierikzee. Jarenlang actief in verschillende (bestuurs)functies binnen de sportwereld op Schouwen-Duiveland. Daarvoor ontvangt M.M. de Looze uit Zierikzee vrijdagavond 27 augustus een koninklijke onderscheiding (lid in de orde van Oranje-Nassau) uit handen van burgemeester G.C.G.M. Rabelink. Het uitreiken van deze koninklijke onderscheiding gebeurt tussen 20.30 en 20.45 uur (na de prijsuitreiking van de Wielerronde Zierikzee)op het podium op het Havenplein (Zierikzee)

Afbeelding 1

De heer De Looze is een sportliefhebber in hart en nieren die de wielersport een warm hart toedraagt. Sinds 1983 is hij vice voorzitter van de Stichting Wielersport Zierikzee. In deze hoedanigheid is hij verantwoordelijk voor het aantrekken van deelnemers aan deze wielerronde, die jaarlijks coureurs uit heel Nederland trekt. Daarnaast zet hij zich al jaren in voor het werven van sponsors.

In de jaren 80 en 90 was hij eveneens actief als jurylid voor de Koninklijke Nederlandse Wielerunie (KNWU).

Tussen 1989 en 1994 was hij actief binnen de organisatie van de ronde van Nieuwerkerk en droeg hij namens de Stichting Wielersport Zierikzee zijn steentje bij aan de organisatie van de triatlon Zierikzee, die in de jaren negentig vijf keer op het programma stond.

Naast de wielersport is de heer De Looze ook actief binnen de handbalsport. Tijdens zijn veertigjarige lidmaatschap van handbalvereniging Deltasport heeft hij verschillende bestuursfuncties vervuld en zorgt hij ook binnen deze club voor het werven van sponsorgelden. Tijdens wedstrijden treedt hij vaak als tijdwaarnemer.