Gemeente Gaasterlân-Sleat


"Wat eet en beweeg ik bus" in Balk

Op zaterdag 28 augustus 2010 stond de "Wat eet en beweeg ik" bus in Balk. Met de komst van de bus heeft de gemeente Gaasterlân-Sleat het startschot gegeven voor de lokale campagne "Gaasterlân-Sleat beweegt 30 minuten". Met deze campagne wil de gemeente de inwoners op een leuke en actieve manier bewust maken van het belang van elke dag bewegen en gezond eten.

Wat was er in en rondom de bus te doen?

In de bus konden de bezoekers op een fiets stappen om te kijken hoe lang je moet fietsen om bijvoorbeeld een zakje chips of een patat met te verbranden. Ook konden bezoekers een korte conditietest doen. Wist u dat u twee uren moet fietsen om een patatje met te verbranden en 45 minuten voor een glas cola?

Buiten de bus stond een stand met informatie over het sportaanbod in de gemeente, er was een diëtiste van LIV voeding en leefstijladvies aanwezig en er stonden twee fysiotherapeuten van de Tom van Minderhout fysiotherapiepraktijk klaar om uw vragen te beantwoorden. Ook aan een actief programma was gedacht: Zumba Holland gaf twee keer een energieke zumba workshop waar iedereen aan mee kon doen. Verder werd er een kookdemonstratie gegeven en een gezond verstand quiz gehouden waarmee leuke prijzen werden gewonnen! Bekijk hier een sfeerimpressie.

Bus gemist?

Heeft u de bus gemist of wilt u meer informatie? Klik hier voor meer informatie en check de kalender om te zien waar de bus dit jaar nog meer staat.