Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 30-08-2010

Dancefeest in Oosterhout, ondanks drie arrestaties verder goed verlopen

OOSTERHOUT: De politie heeft zondagavond tijdens het toezicht bij het Dancefestival Dream Village op het Slotjesveld drie arrestaties verricht na een vechtpartij. Er waren ruim 1600 bezoekers tijdens het door regen geteisterde evenement. De politie, die met acht agenten toezicht hield, is tevreden over de samenwerking met de Organisatie, de Beveiligingsdienst en de Gemeente. Met name de weersomstandigheden werden voortdurend gemonitord, er werd regelmatig met elkaar de actuele situatie besproken.

Rond 21.05 uur kwam een melding binnen van een vechtpartij op het evenemententerrein. Er werden door de bewakingsdienst drie verdachten aan de politie overgedragen Tijdens de aanhoudingen ontstond een worsteling tussen de beveiligers en de verdachten. Het gaat om een 22-jarige man uit Den Bosch en twee Oosterhouters van 20 en 22 jaar. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld. De aanleiding tot het tumult zou het wangedrag van de 22-jarige man uit Den Bosch zijn geweest, Deze man gedroeg zich recalcitrant naar andere bezoekers en werd daarom door de beveiligers van het terrein verwijderd. Omdat hij daarbij begon te schoppen en te slaan naar de bewakers, werd hij aangehouden. De 20-jarige Oosterhouter zou zich met hiermee zijn gaan bemoeien door te schoppen en te slaan. Een van de beveiligers raakte daarbij lichtgewond. De rol van de derde verdachte in deze
vechtpartij wordt nader onderzocht.

Twee bezoekers werden ter plaatse gehoord( en niet aangehouden) vanwege het bezit elk van twee XTC-pillen. Zij werden door de
Beveiligingsdienst overgedragen aan de politie. Ook werd enkele gebruikershoeveelheden softdrugs door de beveiliging tijdens de toegangscontrole ingenomen Bij de politie kwamen circa 23 telefoontjes binnen van klagers over harde muziek. De meldingen kwamen onder meer vanuit de Tulpenlaan en de Tempelierstraat.

Politie onderzoekt overval op woning

DORST: Maandagmorgen vond een gewapende overval plaats met tenminste twee daders, met een vuurwapen, op een woning aan de Plataanstraat in Dorst. De 39-jarige bewoner raakte licht gewond.

Gewapend met een vuurwapen drongen minstens twee vermomde personen rond 03:00 uur de woning binnen. De daders hebben de bewoners wakker gemaakt en bedreigd.

Daarbij werd de 39-jarige man des huizes mishandeld. Hij heeft zich later aan een hoofdwond laten behandelen door ambulancepersoneel. Met een geringe buit zijn de daders er in onbekende richting vandoor gegaan. De politie is gestart met een onderzoek. Technisch rechercheurs hebben een sporenonderzoek ingesteld. Het gezin is door het gebeuren hevig geëmotioneerd.

Dronken automobilist raakt rijbewijs kwijt

OOSTERHOUT: Een 36-jarige Oosterhouter is zondagavond rond 21.00 uur betrapt op het rijden onder invloed. Een politieman in burger zag op rijksweg A-58 een auto slingerend rijden vanuit Tilburg in de richting van Breda. Deze auto reed vervolgens de A-27 op. De bestuurder nam de afslag Oosterhout Zuid. Daar werd de automobilist door een surveillance eenheid aan de kant gezet. Hij blies 655 ugl. Dit hoge percentage was aanleiding om het rijbewijs in te vorderen.

Werkendammer aangehouden na vernieling ruit

WERKENDAM: De politie heeft zondagavond omstreeks 21.00 uur in een woning een 42-jarige man aangehouden. De bewoner had kennelijk de onderste ruit van zijn eigen voordeur vernield. Buurtbewoners die buiten stonden, toonden zich bezorgd over het welzijn en het gedrag van deze man, die kennelijk regelmatig verward is. Hij zou naast de vernieling ook luidkeels naar omstanders geroepen hebben. Hij werd aangehouden.

Hij is vanwege zijn verwardheid aan het bureau beoordeeld door de Crisisdienst. Hij is vanmorgen na verhoor in vrijheid gesteld. Hij verklaarde de ruit vernield te hebben uit boosheid omdat er nog geen geld op zijn rekening stond. De woningbouwcoöperatie zou zorg dragen voor een glaszetter en doet aangifte. Naast het strafrechtelijk onderzoek zet de politie met name in op een zorgtraject om deze man te helpen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 30-08-2010 11:54 | © Regio Midden en West Brabant |