Ingezonden persbericht


Persbericht

Noordwijk aan Zee, 30 augustus 2010

Aliens winnen 20e European Sand Sculptures Festival

Het Nederlandse team is de winnaar van het European Sand Sculptures Festival 2010 in Noordwijk. De dames Hanneke Supply en Ludo Roders ontvingen vrijdag uit handen van Burgemeester Harry Groen de eerste prijs voor hun sculptuur 'Aliens & Toy Story'. Op nummer twee eindigde het sculptuur 'Het ontstaan van het heelal' en de derde prijs ging naar 'Wall-E'.

De prijsuitreiking vond plaats te midden van de zanzandsculpturen op de Koningin Wilhelmina Boulevard. De carvers trotseerden weer en wind afgelopen week, maar zijn er toch in geslaagd om de fraaiste Space Sculptures tot leven te brengen. Op vrijdag 27 augustus mochten de carvers tot uiterlijk 15.00 uur doorwerken. Hierna deed een vakkundige jury een uitvoerige ronde langs de zandsculpturen. Gelet werd op originaliteit, moeilijkheidsgraad en compositie. 'Aliens & Toy Story' stak met name qua originaliteit boven de andere sculpturen uit. Naast de drie prijzen bepalen de carvers zelf ook ieder jaar een prijs: de zogenaamde 'Carvers Choice Award'. Gezien het slechte weer wat getrotseerd is, werd unaniem besloten dat deze award dit jaar naar alle carvers gaat.

Openingsweekend druk bezocht

Na de prijsuitreiking op vrijdag volgde het openingsweekend op zaterdag 28 en zondag 29 augustus. Ondanks wind en regen werden de sculpturen druk bezocht. Kinderen konden het hele weekend meedoen aan allerlei activiteiten op de boulevard waaronder het zelf carven van een zandsculptuur of het testen van hun zenuwen in de astronautentrainer. De sculpturen blijven nog t/m 3 oktober op de Noordwijkse boulevard staan.

Publieksprijs

Ook dit jaar wordt er een publieksprijs uitgegeven. Via sms kunnen mensen aangeven welke sculptuur de publieksprijs verdient. De publieksprijs wordt op vrijdag 8 oktober uitgereikt.


---



Ingezonden persbericht