Ingezonden persbericht


NIEUWE LG E60-SERIE VOEGT TOPDESIGN TOE AAN TOPTECHNIEK VAN LED-MONITOREN

Ultradun, stijlvol ontwerp en een perfect beeld: voor thuis en op kantoor

Amstelveen, 30 augustus 2010 - LG Electronics lanceert de gloednieuwe 22-inch E2260V- en 23-inch E2360V-monitorserie. Deze elegante productlijn biedt de allernieuwste snufjes op het gebied van monitortechnologie. Voor iedereen die denkt aan een monitorupgrade naar een LED-model dat werkelijk stijl toevoegt aan een kamer, is de E60 de perfecte keus. De E60 is slechts 12,9 millimeter dun en daarmee de dunste van alle LG-monitors. De E60 kenmerkt zich verder door een innovatief ontwerp, waarbij de scherpe lijnen zorgen voor een strakke en moderne uitstraling. De transparante nek die van de monitor naar de voet loopt, zorgt voor extra aantrekkingskracht dankzij een kristalachtige afwerking. Deze afwerking wordt versterkt door stijlvolle verlichting: blauw wanneer de monitor aan staat en rood als het apparaat in de spaarstand staat.

Naast een verfijnd ontwerp biedt de E60 tal van magnifieke mogelijkheden die zijn status als zeer hoogwaardige monitor onderstrepen. Door LED-backlighting biedt de E60-serie een zeer scherp en helder beeld. Dankzij de zeer hoge contrastratio van 5.000.000:1 zijn de kleinste verschillen in grijstinten te onderscheiden, wat resulteert in een rijk en gedetailleerd beeld. De E60-serie is verder ontworpen met het oog op optimaal gebruiksgemak met een eenvoudig te gebruiken EZ Control OSD. Door de snelle responstijd van vijf milliseconden levert de E60-serie zachte maar haarscherpe beelden. De E60 beschikt over D-Sub-, DVI-D- en HDMI-aansluitingen voor optimaal gebruiksgemak.

"Om onze koppositie op het gebied van LED-producten te behouden, richten we ons met de E60-serie met haar revolutionaire ontwerp volledig op de bovenkant van de markt", zegt Remco Klaverstijn, Category Manager Business Solutions bij LG Electronics Benelux. "Met haar geringe diepte en scherpe lijn levert de E60-serie aantrekkelijke monitors die in elke omgeving passen: thuis en op het werk."

Minder energie, minder gevaarlijke stoffen
De E60-serie sluit aan bij het groene beleid van LG. De apparaten in deze serie bieden verschillende milieuvoordelen, waaronder een energiegebruik dat 45 procent lager is dan bij traditionele LCD-monitoren. Verder is het gebruik van gevaarlijke stoffen, zoals halogeen en kwik, gereduceerd.

Nu de markt voor LED-monitoren sterk groeit, legt LG de lat hoger met de E60-serie die zich onderscheidt door haar ontwerp en functionaliteit. De nieuwe systemen zijn vanaf begin oktober 2010 leverbaar. De adviesprijs van de E2260V bedraagt 219 euro. De adviesprijs voor de E2360V is 249 euro.

Specificaties E60-serie

E2260V
E2360V
Schermgrootte
21,5
23
Formaat
16:9
16:9
Resolutie
1920 x 1080
1920 x 1080
Helderheid
250
250
Contrastratio
Megacontrastratio (5M:1)
Mega-contrastratio (5M:1)
5)
176/170
5)
176/170
5)
Responstijd
5 ms
5 ms
Interface
D-Sub, DVI-D, HDMI, hoofdtelefoon
D-Sub, DVI-D, HDMI, hoofdtelefoon
Standaard
Tilt
Tilt
Stroomverbruik
26 watt
30 watt

###
Over LG Electronics
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) is een van 's werelds grootste producenten en een technologische vernieuwer van consumentenelektronica, mobiele-communicatiemiddelen en huishoudelijke apparatuur. Met 117 locaties wereldwijd en 89 dochterondernemingen biedt het bedrijf werk aan meer dan 82.000 mensen wereldwijd. LG Electronics bestaat uit vijf bedrijfsonderdelen: Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, Air Conditioning en Business Solutions. De geconsolideerde omzet over 2009 bedroeg ruim 43,4 miljard dollar. LG is wereldwijd de toonaangevende producent van flatscreen-tv's, audio- en videoapparatuur, mobiele telefoons, airconditioners en wasmachines. Het bedrijf is Global Partner of Formula 1(TM) en Technology Partner of Formula 1(TM). Dankzij deze hoogwaardige samenwerking heeft LG de exclusieve vermeldings- en marketingrechten als officiële consumentenelektronica-, mobiele-telefonie- en dataverwerkingspartner van dit wereldwijde sportevenement. Voor meer informa tie: www.lge.nl.

Over LG Electronics Business Solutions
LG Electronics Business Solutions is een toonaangevende speler op het gebied van business-to-business (B2B) infotainment. Deze LG-divisie ontwikkelt een breed assortiment van topkwaliteit digitale apparatuur en oplossingen, waaronder lcd-monitors, beeldschermen voor commerciële doeleinden, infotainmentapparatuur voor in de auto, en beveiligingssystemen. LG speelt in op toekomstige zakelijke trends met apparaten en diensten die slimme en betrouwbare oplossingen bieden om te voldoen aan de eisen van businesspartners en klanten. In 2009 behaalde LG Electronics Business Solutions wereldwijd een omzet van 4,6 miljard dollar. De divisie is volledig toegerust voor een snelle verdere groei.