Ingezonden persbericht


SPEEL ALLE MULTIMEDIABESTANDEN DIRECT OP TELEVISIE AF MET NIEUWE DP1-MEDIASPELER VAN LG

Gebruiksvriendelijke en stijlvolle mediaspeler geeft televisie toegang tot alle denkbare mediabestanden en -formaten in huis

Amstelveen, 30 augustus 2010 - LG introduceert de stijlvolle en zeer gebruiksvriendelijke mediaspeler DP1 waarmee je al je (HD-)video's, foto's en muziek in huis kunt afspelen op je televisie. Zo kijk je gewoon op de bank in de huiskamer naar HD-films van je pc, laptop of USB-stick.

Het is een veel voorkomend probleem: een USB-stick of externe harde schijf is aangesloten op de televisie, Blu-ray-speler of een mediaspeler, maar herkent het af te spelen bestand niet, zoals de veel voorkomende extensies .iso , .mkv of .mp4. De DP1 van LG speelt alles af dat hem wordt aangeboden. Kijk letterlijk via 'plug and play' naar je (HD-)films of foto's vanaf je USB-stick. Of vanaf je pc of laptop door verbinding te maken met je thuisnetwerk, wat bovendien draadloos (DP1W) of bekabeld (DP1B) kan.

Iedereen geniet met de DP1 van beeld en geluid in de hoogst mogelijke kwaliteit. Zo heeft de DP1 een optische uitgang voor 5.1- of DTS Surround-geluid beschikbaar, zodat de DP1 de gebruiker altijd omringt met de beste geluidservaring voor films en muziek.

De bediening van de DP1 is snel en met zijn grote iconen en duidelijke menustructuur zeer gebruiksvriendelijk. De handige, aanraakgevoelige knoppen aan de bovenkant en de handzame afstandsbediening maken de LG DP1 compleet. Door zijn compacte en stijlvolle uitstraling past hij uitstekend bij elke mediaopstelling in huis. Zo steelt de DP1 absoluut de show in elke huiskamer.

Tenslotte biedt de DP1 via internet eenvoudig toegang tot de filmpjes van YouTube en de mooiste foto's van gebruikers over de gehele wereld via Picasa, of bekijk het actuele weer via AccuWeather.

De LG DP1 is vanaf september 2010 in Nederland verkrijgbaar in twee versies: de DP1 Basic voor 109 euro en de DP1 Wifi voor 129 euro.

###

Over LG Electronics

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) is een van 's werelds grootste producenten en een technologische vernieuwer van consumentenelektronica, mobiele-communicatiemiddelen en huishoudelijke apparatuur. Met 117 locaties wereldwijd en 89 dochterondernemingen biedt het bedrijf werk aan meer dan 82.000 mensen wereldwijd. LG Electronics bestaat uit vijf bedrijfsonderdelen: Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, Air Conditioning en Business Solutions. De geconsolideerde omzet over 2009 bedroeg ruim 43,4 miljard dollar. LG is wereldwijd de toonaangevende producent van flatscreen-tv's, audio- en videoapparatuur, mobiele telefoons, airconditioners en wasmachines. Het bedrijf is Global Partner of Formula 1(TM) en Technology Partner of Formula 1(TM). Dankzij deze hoogwaardige samenwerking heeft LG de exclusieve vermeldings- en marketingrechten als officiële consumentenelektronica-, mobiele-telefonie- en dataverwerkingspartner van dit wereldwijde sportevenement. Voor meer informa tie: www.lge.nl.

Over LG Electronics Business Solutions
LG Electronics Business Solutions is een toonaangevende speler op het gebied van business-to-business (B2B) infotainment. Deze LG-divisie ontwikkelt een breed assortiment van topkwaliteit digitale apparatuur en oplossingen, waaronder lcd-monitors, beeldschermen voor commerciële doeleinden, infotainmentapparatuur voor in de auto, en beveiligingssystemen. LG speelt in op toekomstige zakelijke trends met apparaten en diensten die slimme en betrouwbare oplossingen bieden om te voldoen aan de eisen van businesspartners en klanten. In 2009 behaalde LG Electronics Business Solutions wereldwijd een omzet van 4,6 miljard dollar. De divisie is volledig toegerust voor een snelle verdere groei.