Politie Zeeland


---

1572-2010 Rijbewijs ingevorderd, Vlissingen
Van een 53-jarige inwoner van Vlissingen is vannacht omstreeks 04.30 uur het rijbewijs ingevorderd door agenten van de Zeeuwse politie.
De man reed over de President Rooseveltlaan in zijn woonplaats toen hij werd gecontroleerd door de agenten.

Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij vier keer teveel had gedronken. Ook gaf hij tijdens zijn verhoor aan dat hij cocaine had gesnoven.

Het rijbewijs van de man wordt opgestuurd naar de officier van justitie. Deze beslist wat er met het rijbewijs gaat gebeuren.


1573-2010 Fietsenkijkuur Zierikzee
Op zaterdag 4 september is er een 'gevonden fietsen kijkuurtje' op het politiebureau in Zierikzee.
Regelmatig worden er fietsen aangetroffen waar geen eigenaar bij bekend wordt. Mocht u een fiets kwijt zijn, dan kunt u aanstaande zaterdag tussen 10.00 en 11.00 uur een kijkje gaan nemen op het politiebureau in Zierikzee.

Als u aangifte hebt gedaan van de vermissing of diefstal van uw fiets, wilt u dan zo vriendelijk zijn om het opgemaakt proces-verbaal van aangifte mee te nemen.


Aanvulling op bericht 1544-2010 Politie zoekt getuigen, Renesse
In het persbericht met bovenstaand nummer werd door de Zeeuwse politie een getuigenoproep gedaan. Eventuele getuigen, en in het bijzonder twee fietsende meisjes, werden verzocht zich te melden naar aanleiding van een verdachte situatie in de buurt van de Hogezoom in Renesse. Daar werd op 26 augustus een Duits meisje in een sloot aangetroffen. Het meisje was bewusteloos.

Agenten van de Zeeuwse politie hebben in de nacht dat het meisje is gevonden een onderzoek opgestart en getuigen gehoord. Ook is een getuigenoproep in de media verschenen met daarin het specifieke verzoek aan twee fietsende meisjes om zich te melden bij de politie.

Een dag nadat de getuigenoproep in de media is verschenen hebben zich twee Brabantse meisjes van 17 jaar oud gemeld bij de Zeeuwse politie. Zij hebben, evenals andere getuigen, verklaringen afgelegd op het bureau.

Afgelopen vrijdag is een verdachte aangehouden voor de zaak. Het betreft een 28-jarige Duitse man uit Essen. Hij zit op dit moment vast en wordt verhoord.

Het onderzoek is nog in volle gang.

Politie Zeeland