Ingezonden persbericht


DISNEY BEREIKT NIEUW STUDIO RECORD
MET DISNEY PIXAR TOY STORY 3

Hilversum , 30 augustus 2010 - Afgelopen weekend bereikte Disney Pixar Toy Story 3 een mooi record. Wereldwijd werd de 1 miljard dollar grens behaald. Hiermee is Disney de eerste studio ooit die in één jaar twee films maakt die zo succesvol zijn. Eerder dit jaar lukte het Alice in Wonderland namelijk ook om deze status te bereiken.

De eerste keer dat een film van Disney deze grens bereikte was in 2006 met Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest. Maar dit is de eerste keer dat een animatiefilm dit niveau bereikt en wereldwijd de zevende titel die de magische grens van 1 miljard dollar overschrijdt. In Nederland en België is Toy Story 3 sinds 23 juni in de bioscopen te zien. Ruim 1 miljoen mensen uit de Benelux beleefden de nieuwe 3D-avonturen van Woody en Buzz in de bioscoop.

Sinds twee weken is ook het nieuwe Toy Story Playland in Disneyland Paris geopend. Dit is het nieuwste themaland gelegen in het Walt Disney Studios Park. Toy Story Playland is gebaseerd op de achtertuin van Andy, de jongen uit de Toy Story films. De aankleding en thematisering van het land geeft bezoekers het gevoel dat zij zélf zijn gekrompen tot de grootte van één van Andy's speelgoedstukken zodra zij de "tuin" betreden: alle decoratie-elementen zijn vele malen groter dan de werkelijkheid. In Toy Story Playland bevinden zich maar liefst drie nieuwe attracties voor het hele gezin. Omringd door enorme grassprieten en uitvergroot speelgoed, kunnen bezoekers zich laten vallen tijdens een 27 meter hoge parachute-sprong, rondjes draaien op een rupsbaan en racen op een 25 meter hoge Hot Wheels® half-pipe aan boord van een echte speelgoedauto.

Dit najaar is de Disney Blu-Ray en DVD in Nederland en België verkrijgbaar en daarnaast is Toy Story 3 vanaf dat moment ook via VOD beschikbaar.