Ingezonden persbericht


QATAR AIRWAYS ONTVANGT PRESTIGIEUZE MILIEUPRIJS

Hoofdrolspelers uit luchtvaartindustrie feliciteren

Qatar Airways met inzet voor milieu

Qatar Airways in Londen onderscheiden

tijdens "Airline Strategy Awards"

30 augustus 2010

Parijs, Frankrijk - Qatar Airways heeft tijdens de jaarlijkse "Airline Strategy Awards" in Londen een prijs gewonnen voor zijn internationale initiatieven op milieugebied.

Qatar Airways heeft een onderscheiding gekregen in de categorie "Milieu" voor zijn omvangrijke onderzoeksprogramma op het gebied van alternatieve brandstoffen die komende generaties een schonere en milieuvriendelijkere toekomst moeten garanderen.

De prijs werd uitgereikt door een jury bestaande uit specialisten, analisten en wetenschappers uit de luchtvaartindustrie. Bovendien heeft voor deze 9e editie ook het maandelijks uitgegeven maandblad Airline Business, een referentie in de sector, zijn stem voor de prijsuitreiking uitgebracht.

Qatar Airways is gehuldigd omdat het tijdens de eerste commerciële vlucht Londen Gatwick - Doha in oktober 2009 een alternatieve brandstof op basis van aardgas gebruikt heeft. Deze historische vlucht op basis van GTL Jet Fuel* wordt gezien als een eerste stap in de ontwikkeling en productie van een alternatieve synthetische brandstof die in de toekomst ook beschikbaar zal zijn voor andere luchtvaartmaatschappijen.

De laatste twee jaar heeft de luchtvaartmaatschappij een belangrijke rol gespeeld bij projecten die de verbetering van brandstoffen en het optimale gebruik van bio-kerosine als doel hadden. Akbar Al Baker, Algemeen Directeur van Qatar Airways, bevestigt: "Het is een ware eer voor ons bedrijf om deze onderscheiding in ontvangst te mogen nemen. Het toont aan dat we ons daadwerkelijk inzetten voor het milieu en voor duurzame ontwikkeling".

Enkele maanden geleden is Qatar Airways samen met een aantal partners ook het Qatar Advanced Biofuels Platform begonnen om de ontwikkeling van grondstoffen en de productiemogelijkheden van biomassa (beter bekend onder de naam BTL) te onderzoeken. Het uiteindelijke objectief is een mengsel van GTL kerosine en biobrandstof (BTL) te gebruiken, waardoor Qatar Airways in de toekomst onafhankelijk zou zijn van de klassieke vliegtuigkerosine.

Mark Pilling, redacteur van Airline Business zegt: "In korte tijd is Qatar Airways toonaangevend geworden op het gebied van milieuvriendelijkheid, de maatschappij heeft nu duidelijk een voorbeeldfunctie".

Over Qatar Airways: www.qatarairways.com

Qatar Airways heeft momenteel een vloot van 84 toestellen en vliegt op 92 toeristische en zakelijke bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, India, Pacifisch-Azië evenals Noord- en Zuid-Amerika. Qatar Airways is één van de snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen ter wereld en staat bekend om zijn uitstekende service. Onlangs verkozen tot 'Derde Beste Maatschappij ter Wereld' door Skytrax, zet de 5 sterren tellende luchtvaartmaatschappij zijn ontwikkeling voort met de opening van nieuwe bestemmingen. In het eerste semester van 2010 heeft Qatar Airways zijn netwerk uitgebreid door nieuwe verbindingen te openen met zeven steden: Bangalore, Kopenhagen, Ankara, Tokyo, São Paulo en Buenos Aires. Tussen oktober 2010 en januari 2011 zal de maatschappij zes nieuwe lijnen aan zijn netwerk toevoegen: Phuket en Hanoi in Azië, evenals Budapest, Bukarest, Nice en Brussel in Europa.