Ingezonden persbericht


Persbericht

Dit is een gezamenlijk persbericht van de Commissaris van de Koningin van Overijssel en de gemeente Zwartewaterland

Zwolle, 30 augustus 2010

Wethouder Wolbert Meijer neemt burgemeesterschap Zwartewaterland tijdelijk waar

Wethouder en loco-burgemeester W.I. (Wolbert) Meijer zal tijdelijk de burgemeesterstaken van Zwartewaterland vervullen. Dat is het resultaat van een gesprek tussen Commissaris van de Koningin Geert Jansen en het gemeentebestuur van Zwartewaterland. Dit gesprek is aangegaan nadat waarnemend burgemeesters burgemeester Jaap van Dijk zijn functie op 23 augustus moest neerleggen. Hij werd hierdoor helaas genoodzaakt door zijn plotselinge ziekte.

Waarnemer tot een nieuw benoemde burgemeester
Commissaris van de Koningin Jansen benoemde Van Dijk als waarnemend burgemeester na het vertrek van burgemeester Arco Hofland naar Rijssen-Holten. Het was de bedoeling dat Van Dijk het burgemeesterschap van Zwartewaterland zou waarnemen tot er een nieuwe burgemeester benoemd is, waarschijnlijk tot 1 januari 2011.

Loco-burgemeester Meijer
Wolbert Meijer (CU) is sinds 2003 wethouder en sinds oktober 2008 loco-burgemeester in Zwartewaterland. Hij heeft momenteel o.a. de portefeuille ruimte en wonen onder zijn hoede.

Portefeuilleverdeling
Gezien de huidige extra taken voor loco-burgemeester Meijer op het gebied van openbare orde en veiligheid en economische zaken zijn de portefeuilles van de wethouders in Zwartewaterland tijdelijk herzien. Zo zal Meijers portefeuille-onderdeel "gebiedsontwikkeling" tijdelijk worden waargenomen door wethouder Dick Visserman' en de onderdelen "Verkeer"en "Vergunningverlening en milieu" door wethouder Lucas Boshove.