Ingezonden persbericht


Tele2 voert concurrentiestrijd verder op

Amsterdam, 30 augustus 2010. Tele2 start vandaag met een nieuwe propositie voor digitale televisie als voorlopig antwoord op het niet kunnen aanbieden van analoge kabeltelevisie. Het bedrijf voert daarmee de concurrentiestrijd verder op. Tele2 biedt digitale televisie het eerste jaar voor E 5,- per maand aan als klanten ook het combinatie pakket Internet & Bellen van Tele2 hebben. Tele2 realiseert zich dat voor consumenten analoge kabeltelevisie een belangrijke aanvulling is op dit pakket. Het bedrijf gaat er dan ook nog steeds vanuit dat de analoge kabel opengaat. Tele2 maakte vorige week al bekend dat het gesprekken voert met UPC en Ziggo voor het verkennen van een commerciële samenwerking en bovendien verwacht het bedrijf dat OPTA met een nieuw besluit zal komen.

Tele2 blijft zich inzetten voor vrije kabelkeuze. Günther Vogelpoel, directeur Consumentenmarkt Tele2: "Wij vinden het voor consumenten vervelend dat zij nog steeds geen keuze hebben voor analoge kabel en zijn daarom een nieuwe propositie voor digitale televisie gestart. Op deze manier profiteert de consument toch van de discussie rond analoge kabel."


- EINDE -

Contact Tele2
Remco "Meerstra
Corporate Reputation Manager
T: +31 (0) 20 750 1804
E: remco.meerstra@tele2.com

Tele2 Nederland B.V. is één van de grootste communicatiebedrijven in Nederland. Het bedrijf biedt zowel de consumenten-, de zakelijke als de wholesale markt een compleet pakket van communicatiediensten. Tele2 biedt spraak-, data-, internet- en tv-diensten aan via een eigen infrastructuur, voorzien van de modernste netwerktechnologieën. Tele2-klanten profiteren vangebruiksvriendelijke en betaalbare diensten van topkwaliteit. Meer nieuws en informatie zijn verkrijgbaar via tele2.nl.

---- --