NOVA

Onderzoek naar werkwijze IPCC afgerond
Het IPCC ligt al geruime tijd onder vuur vanwege fouten in haar klimaatrapport. De InterAcademy Council (IAC) presenteert vandaag de bevindingen van haar onderzoek naar de werkwijze van het IPCC. In NOVA vanavond een gesprek met de Robbert Dijkgraaf, co-voorzitter van het IAC.

Formatie: het milieubeleid vergeleken
VVD, CDA en PVV onderhandelen nog altijd over een te vormen kabinet. NOVA bekijkt en vergelijkt ook deze week onderwerpen waar de partijen zich over buigen. Vandaag: het energiebeleid. De drie partijen zijn allen voor kernenergie, maar er zijn ook verschillen.

'Deutschland Schafft Sich Ab'
In Duitsland is grote ophef ontstaan door het boek 'Deutschland Schafft Sich Ab', dat vandaag verschijnt. Schrijver en topbankier bij de Duitse centrale bank, Thilo Sarrazin, fileert in zijn boek de integratie van moslims in Duitsland en zegt dat immigratie meer kost dan het oplevert.

Presentatie: Twan Huys

Vanaf 6 september: NIEUWSUUR
Nog één week en dan gaat NOVA over in Nieuwsuur. In Nieuwsuur vormen nieuws, sport en achtergronden, zonder onderbreking door reclame of promo's, één geheel. Niet alleen de studio, maar ook het uiterlijk van deze nieuwsbrief zal dan veranderen. Lees meer over Nieuwsuur ...

(Onderwerpen onder voorbehoud)