Ingezonden persbericht


LG TOONT EEN VOLLEDIGE LIJN VAN NIEUWE 3D-PRODUCTEN VOOR SUPERIEURE 3D-ERVARING

Van televisies, home theater-systemen, Blu-ray-Disc(TM)-spelers en projectors: LG brengt ieder element van home entertainment samen in de complete LG 3D-collectie

Amstelveen, 30 augustus 2010 - LG Electronics demonstreert dit jaar op IFA 2010 hoe het bedrijf vooroploopt in 3D-ontwikkelingen. Met het tonen van een reeks producten die alles omvatten: van de nieuwste Nano Full LED- en plasma-tv's, home theater-systemen, Blu-ray-Disc(TM)-spelers tot de enige complete selectie van 3D-projectors. LG omarmt de 3D-revolutie en toont producten die de perfecte entertainmentbelevenis bieden voor ieder moment en op iedere plek.

Full LED- en Plasma 3D-tv's: de ultieme 3D-kijkervaring

LG introduceert verschillende 3D-tv's afgestemd op de behoefte van uiteenlopende gebruikers. Het paradepaardje is de nieuwe LEX8, de dunste (0,88 cm) Full LED-tv ter wereld met de smalste rand van 1,25 cm. Voor het eerst in de tv-industrie voegt de LEX8 NANO-lichttechnologie toe aan LG's Full LED backlichting-technologie. Hierdoor produceert de tv beelden die uitzonderlijk helder, duidelijker en vloeiender zijn dan ooit tevoren. Op de IFA is ook de nieuwe LEX9 te vinden, die met een diagonaal van maar liefst 72 inch het grootste LED lcd-scherm tot nu toe is. Daarnaast is de LX9500, de eerste Full LED 3D-tv ter wereld, te bezichtigen op de beurs. Deze is eerder dit jaar al onthuld op de Consumer Electronics Show in Las Vegas.

De Full LED 3D-televisies van LG leveren door LED-lampjes die verspreid zijn over de achterkant van het scherm, een helderheid die zorgt voor de scherpste 3D-beelden op de markt. De hele serie Full LED 3D-televisies is uitgerust met localized dimming. De dimming-functie van de LEX8, Micro Pixel Control, is de meest geavanceerde van LG tot op heden en zorgt voor een breed en rijk spectrum aan kleuren voor perfecte 3D-beelden. Naast een uitmuntende helderheid bieden de LEX8, LEX9 en LX9500 ook TruMotion 400Hz-technologie. Die biedt een razendsnelle schermverversing en zorgt voor de meest comfortabele 3D-beelden. De smalle buitenrand van het INFINIA-design laat de 3D-beelden praktisch van het scherm spatten en zorgt zo voor een meeslepende kijkervaring.

Naast het prototype van een spectaculaire 180-inch plasma 3D-tv toont LG ook de PX950N. Dit is LG's eerste plasma 3D-tv. Tevens is het de eerste televisie die een 3D THX-certificering heeft ontvangen als ultieme bevestiging voor 3D-beelden van bioscoopkwaliteit. De 600Hz Max Sub-field Driving verzekert de kijker van een volledig schokvrije 3D-kijkervaring voor zelfs de snelste actiescènes. Tegelijkertijd faseert het 3D-scherm van LG licht sneller uit, waardoor beelden vrijwel zonder vervaging op het scherm worden getoond. De zelfverlichtende pixels van het plasmascherm zorgen ervoor dat kijkers overal in de kamer genieten van perfecte 3D-beelden. Daar bovenop biedt de PX950N het Multi-Picture Format (MPF). Gebruikers verbinden hierdoor hun 3D-camera's met de tv en bekijken hun 3D-beelden direct op het grote scherm.

Net als alle Full LED-modellen biedt de PX950N een eenvoudige, naadloze verbinding met NetCast, een DLNA-certificering en een draadloze AV-link. Met deze functies hebben kijkers toegang tot een groeiend aanbod van 3D-films en -programma's, online of thuis in digitale bibliotheken opgeslagen.

3D Blu-ray Home Theater Systems: meeslepend geluid en beeld

De HX995DF en HLX55W van LG zijn de absolute top op het gebied van geluidskwaliteit en bieden daarom een perfect platform voor 3D-films. Met het meeslepende geluid waant de kijker zich bijna in de bioscoop. De verbindingsmogelijkheden met NetCast en DLNA maken deze ervaring compleet.

De HX995DF is een Blu-ray Home Theater dat door zijn uitmuntende ontwerp voor bevestiging aan de muur perfect past in vrijwel iedere omgeving. Met 2.1-kanaals geluid en 560 watt vermogen is dit sound systeem ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een 3D Home Theater-ervaring op een kleinere schaal.

's Werelds eerste 3D Blu-ray-soundbar, de HLX55W, is compact en verleidelijk. De stijlvolle zwarte balk met een verticale Blu-ray-Disc(TM)-speler in het midden biedt de mogelijkheid 3D-Blu-rays af te spelen met een vermogen van 430 watt en 4.1-kanaals surround-geluid.

3D Blu-ray-Disc(TM)-spelers: perfecte afspeelmogelijkheden met fantastische features

LG heeft ook zijn videoapparatuur sterk uitgebreid met drie 3D-vriendelijke modellen: de HRX550, de BXC590 en de BX580. De HRX550 speelt Blu-ray-beelden in zowel 2D als 3D in perfecte kwaliteit af en heeft een ingebouwde DVB-T/C/S-tuner die een digitale set-topbox overbodig maakt. Hierdoor is het mogelijk om tijdens het kijken naar een Blu-ray-disc op hetzelfde moment een favoriete show of film op te nemen, 3D of niet. De BXC590 biedt alle functies die de HRX550 ook biedt, met uitzondering van de ingebouwde harde schijf. Daarmee is hij ideaal voor gebruikers die niet zoveel opslagruimte nodig hebben.

De BX580 past perfect bij de 3D-tv-serie van LG. Gebruikers genieten van een grote hoeveelheid 3D-content in Blu-ray-formaat, maar ook van perfecte 2D-afspeelmogelijkheden. De BX580 beschikt, net als de HRX550, over de handige verbindingsmogelijkheden met NetCast en DLNA.

3D-projectors: de 3D-bioscoop thuis

Met twee 3D-projectors breidt LG zijn aanbod op 3D-gebied verder uit. Het zijn de enige twee projectors die zowel Dynamic- en Cinema-3D bieden. Zo brengen zij de wereld van de 3D-bioscoop in huis.

De CF3D is de eerste dual-engine Cinema 3D-projector uit één stuk, die Full HD-beelden weergeeft. Hij projecteert uitzonderlijke 2D- of 3D-beelden met een diagonaal tot 200inch. TruMotion 100Hz zorgt ervoor dat ook bewegende beelden haarscherp worden weergegeven. De 3D Auto Picture Calibration creëert een optimale helderheid en kleur. Samen zorgt dit ervoor dat de CF3D een scherp en uitzonderlijk goed beeld biedt. De CF3D wordt geleverd met zes gratis brillen, zodat gebruikers samen met vrienden en familie comfortabel kunnen genieten van een muurvullende 3D-ervaring.

Ook de BX327 is dit jaar te zien op de IFA. Dit is een dynamische 3D-projector (DLP Link 3D-technologie) die een beeld projecteert met een diagonaal tot 150inch. De BX327 produceert een mooi en scherp 2D- of 3D-beeld met perfect uitgelijnde hoeken. Dit komt door de aanwezigheid van 3.200 ANSI-lampjes en de superieure kleuren en contrasten van de 0,55-inch DMD in de projector. De BX327 is tevens de enige projector met DLP Link 3D-technologie met een HDMI-aansluiting. Hierdoor genieten gebruikers van 3D-beelden zonder dat hiervoor een videokaart met 3D-mogelijkheden nodig is.

###

Over LG Electronics

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) is een van 's werelds grootste producenten en een technologische vernieuwer van consumentenelektronica, mobiele-communicatiemiddelen en huishoudelijke apparatuur. Met 115 locaties wereldwijd en 89 dochterondernemingen biedt het bedrijf werk aan meer dan 80.000 mensen wereldwijd. LG Electronics bestaat uit vijf bedrijfsonderdelen: Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, Air Conditioning en Business Solutions. De geconsolideerde omzet over 2009 bedroeg ruim 43,4 miljard dollar. LG is wereldwijd de toonaangevende producent van flatscreen-tv's, audio- en videoapparatuur, mobiele telefoons, airconditioners en wasmachines. Het bedrijf is Global Partner of Formula 1(TM) en Technology Partner of Formula 1(TM). Dankzij deze hoogwaardige samenwerking heeft LG de exclusieve vermeldings- en marketingrechten als officiële consumentenelektronica-, mobiele-telefonie- en dataverwerkingspartner van dit wereldwijde sportevenement. Voor meer informa tie: www.lge.nl.

Over LG Electronics Home Entertainment

LG Electronics Home Entertainment is een vooraanstaande wereldwijde speler op het gebied van flatscreens, audiospelers en videoproducten. De productgebieden van deze divisie van LG omvatten onder andere lcd-, plasma-, OLED- en LED-televisies, home theater-systemen, Blu-ray-spelers, audiocomponenten en videospelers. LG richt zich op de ontwikkeling van apparatuur met een brede functionaliteit, maar streeft ook naar een stijlvol design en het verleggen van technologische grenzen. Zo biedt het bedrijf een nog betere home entertainment-ervaring.