Gemeente Culemborg

Les op 'De Watervlo'

Wethouder Stegeman opende...

Wethouder Stegeman opende maandagochtend 30 augustus de lessen op het educatieschip 'De Watervlo', dat deze week in de Culemborgse haven ligt. Culemborgse basisscholen mogen met een groep een bezoek brengen aan dit schip. De bovenbouwgroep van Montessorischool Parijsch beet het spits af.

De leerlingen hadden potjes slootwater uit de schoolomgeving meegenomen om op het schip verder te onderzoeken op waterkwaliteit. Daarvoor is in het ruim van het schip is een heus laboratorium ingericht. Verder maakten ze onder andere een reis met een onderzeeër en bekeken de interactieve tentoonstelling.

De gemeente Culemborg is druk bezig met de uitvoering van het Waterplan. Voorlichting over het belang van drinkwater, waterberging, waterbeheer en een goed beheer van het riool hoort daarbij. 'De Watervlo' is een goed middel om al deze facetten van water inzichtelijk te maken voor jong en oud.

Belangstellenden kunnen woensdag 1 september van 13.00 - 16.00 uur en op zaterdag 4 september van 10.00 - 16.00 uur een bezoek brengen aan De Watervlo.