NOC*NSF


Arnhem, 30 augustus 2010

Topsport ambities Nederlandse sport bekend

Op Papendal heeft NOC*NSF vandaag de Studie Top 10 gepresenteerd. Prins Willem-Alexander nam het eerste exemplaar in ontvangst van 'Nederland in de top 10', een evaluatie van de sportkoepel van de staat van de topsport in Nederland.

Het hoogst haalbare, daar gaat het om in topsport. De top-10 ambitie, het streven van Nederland om structureel tot de tien beste topsportlanden ter wereld te behoren, is voor de Nederlandse topsport de ultieme doelstelling.

Dat is geen eenvoudige opgave; ons land heeft deze positie tot op heden niet structureel gerealiseerd. De concurrentie in de mondiale top is groot. Voor Nederland in de top 10 is kennis van (internationale) experts uit de sport en de samenleving verzameld.

Nederland in de top 10 is een foto in 'hoge resolutie'; een nauwkeurige momentopname van het huidige topsportklimaat in Nederland en een weergave van de ambities van de toekomst. Het doel hiervan is vast te stellen wat ervoor nodig is om een structurele positie in de top 10 te bereiken. Welke investeringen zijn nodig, wat vergt de ambitie van de sporters, coaches, sportbond, NOC*NSF, rijks- en lokale overheden, het bedrijfsleven en alle andere betrokkenen?

Alle informatie over Nederland in de top 10 is te vinden op http://www.nocnsf.nl/cms/showpage.aspx?id=4636

Nederlands Olympisch Comité
Nederlandse Sport Federatie
Papendallaan 60
Postbus 302
6800 AH Arnhem




NOC*NSF