Internationale boomkwekerijvakbeurs Plantarium ook in 2010 een succes

30/08/2010 21:00

All Round Communications

De 28e editie van de internationale vakbeurs voor de boomkwekerij Plantarium, die van 25 t/m 28 augustus in Boskoop werd gehouden, trok 17.482 bezoekers. Dit is circa 3% meer dan vorig jaar. Met 301 binnen- en buitenlandse deelnemers uit 11 landen, is het aantal deelnemers gelijk gebleven aan het record aantal van vorig jaar. In een economisch moeilijke tijd, die ook de tuinbouw behoorlijk treft en met diverse beurzen in diverse landen vrijwel gelijktijdig, is deze stabiliteit in zowel het aantal deelnemers als wat betreft het vakbezoek, een opmerkelijk resultaat. Aan Plantarium 2010 werd deelgenomen door 55 kwekers, handelsbedrijven en toeleveranciers uit Australië, België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Israel, Italië, Nederland, Polen, Spanje en de USA.

Bijna de helft van de vakbezoekers (49%) was eigenaar van een bedrijf, 37% gaf aan medewerker te zijn en 14% noemde zich zelf specifiek inkoper.

Van het commercieel vakbezoek komen 2.224 bezoekers uit het buitenland, 65 méér dan vorig jaar, een toename van 3%. Zij komen uit 40 landen, uit alle continenten. Het grootste aantal buitenlandse bezoekers kwam dit jaar uit Duitsland (22%), gevolgd door België (21%), op de derde plaats Italie (11%) en op de vierde plaats United Kingdom (9%).

De beurs wordt vooral bezocht door binnen- en buitenlandse kwekers (31%), tuincentra/retail en hoveniers (31%),handelaren (16%) en verder toeleveringsbedrijven en mensen uit de kringen van onderwijs, voorlichting, proefstations etc, binnen en buiten Europa. Van hen had 16% de beurs nog niet eerder bezocht. Van deelnemerszijde werd al na de eerste dagen van de beurs gesproken over en prima sfeer en hoge kwaliteit vakbezoek

Noviteiten

Plantarium staat internationaal ook zeer in aanzien door het aantal en de kwaliteit van de noviteiten dat jaarlijks wordt gepresenteerd. Bekende plantenveredelaars van over de hele wereld zenden hun producten hiervoor in. De jury noemde het niveau van de noviteiten dit jaar zeer hoog. Er werden 9 Gouden, 21 Zilveren en 22 Bronzen medailles toegekend.


Noot voor de redactie:

Bericht voor de redactie: