Ingezonden persbericht


Persbericht 30 augustus 2010 KAdE
Kunsthal in Amersfoort
Smallepad 3
3811 MG Amersfoort

Succesvolle Museumnacht in Kunsthal KAdE

Ruim 1000 mensen bezochten kunsthal KAdE tijdens de tweede editie van de Museumnacht Amersfoort.

Entreeruimte kunsthal KAdE tijdens de Museumnacht 2010

Kunsthal KAdE kan terugkijken op een zeer geslaagde Museumnacht 2010. Ondanks de regen namen veel mensen in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 augustus een kijkje bij de tentoonstelling van Tom Claassen. Los van de Museumnacht bezochten nog eens 600 mensen de tentoonstelling, die dat weekend voor het laatst te zien was.

Graffitiwand
Op het buitenterrein van KAdE trok de graffitiwand van Daniël van de Haterd veel belangstelling. Er werd meegeholpen en er werden vragen over het maken van graffiti gesteld.

Daniël van de Haterd in actie. Foto: Floris Scheplitz

Jong publiek
Net als vorig jaar viel op hoeveel jongeren er waren; de museumnacht blijkt niet leeftijdgebonden: zowel jongeren als volwassenen vermaakten zich prima bij het programma dat was samengesteld. Hoofdcurator Robbert Roos was uiterst tevreden over het grote aantal bezoekers en de prettige sfeer.

Museumnacht 2010

Museumnachtloterij
Onderdeel van de Museumnacht was een buitengewone loterij waarbij tien bijzondere, gekke & spectaculaire belevingen werden verloot. De uitreiking van trok veel belangstelling. Op zondag 29 augustus kwamen de winnaars van het zand van de zandleeuwen van Tom Claassen naar KAdE. Zij kregen een deel van het zand van het kunstwerk met een certificaat mee naar huis. Niet iedereen was bij de uitreiking aanwezig. Zeven winnende nummers zijn nog niet verzilverd, te weten; 0035, 0039,0315, 0343,0371,0431,0904. Winnaars kunnen zich melden op info@otteplusvermeulen.nl.

Tom Claassen, zonder titel (Zandleeuwen), 2010, Rijnzand, installatie Kunsthal KAdE, Amersfoort. De winnaar van de loterij mocht een schep zand in ontvangst nemen van deze zandleeuwen

Retrospectief van Tom Claassen was tijdens de Museumnacht voor het laatst te zien.

Urban Glam Party
Van 0.00 tot 02.00 uur werd de Museumnacht afgesloten met een urban glam party in Kunsthal KAdE.

Swingen in het Auditorium van KAdE op muziek gedraaid door dj Hector Heclectic. Foto: Floris Scheplitz

Over Museumnacht Amersfoort
Museumnacht Amersfoort wordt georganiseerd door drie musea in Amersfoort, te weten: Museum Flehite, Mondriaanhuis en Kunsthal KAdE. meer informatie: www.museumnachtamersfoort2010.nl

Kunsthal KAdE bij (Museum)nacht

Retrospectief Tom Claassen
In drie maanden tijd trok het eerste grote retrospectief van Tom Claassen 12,500 bezoekers. In en rondom de kunsthal was een ruime selectie uit zijn oeuvre te zien, met zowel beelden uit de openbare ruimte - zoals het beeld van een paard dat normaal op De Plantage in Utrecht staat -, als bruiklenen van musea en particuliere collecties. Twee oude installaties werden heruitgevoerd en twee grote nieuwe werken werden ter plekke gebouwd. Daaromheen een serie kleinsculpturen en een zo compleet mogelijk overzicht van de modellen voor buitenbeelden.

Kunsthal KAdE

Bezoekadres
Smallepad 3
3811 MG Amersfoort

Postadres
Postbus 699
3800 MG Amersfoort

033-4225030
www.kunsthalkade.nl
Toegang: ¤ 7,-
¤ 3,50 CJP korting
¤ 3,50 studenten- of
65+ kaart
Tot 18 jaar gratis
KAdE organiseert tentoonstellingen op het gebied van (moderne) kunst, architectuur, vormgeving & design en eigentijdse cultuur. Daarnaast organiseert KAdE rondleidingen, lezingen en debatavonden.

Hoofdsponsoren KAdE

Alle activiteiten van KAdE worden financieel mogelijk gemaakt door Gemeente Amersfoort en twee hoofdsponsoren:


* De Amersfoortse Verzekeringen


* Yokogawa Europe B.V.Ingezonden persbericht