Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam 30 augustus 2010

Pantar Amsterdam helpt eerstejaars aan eerlijke fiets

Pantar Amsterdam heeft op de eerste dag van de Intreeweek in Amsterdam, ruim 400 fietsen verkocht aan eerstejaars studenten. Tijdens de start van deze introductieweek voor Amsterdamse studenten kregen eerstejaars de mogelijkheid om voor 55 euro een eerlijke fiets aan te schaffen. Pantar organiseert deze actie samen met de studentenvereniging ASVA.

In het Westerpark was een groot terrein ingericht waar de fietsen rijen dik stonden opgesteld. Van acht tot elf uur 's avonds stonden medewerkers van Pantar klaar om de fietsen te overhandigen aan de kersverse studenten. Pantar Amsterdam begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op weg naar (regulier) werk.

Eerlijke fiets
Het kringloopbedrijf, één van de onderdelen van Pantar, koopt oude fietsen op bij het Fietsdepot van Amsterdam (voormalige AFAC) en knapt ze helemaal op. Met de gemeente is afgesproken dat deze fietsen, alleen aan studenten verkocht mogen worden. De prijs van de fiets is in overeenstemming met de gemeente laag gehouden om studenten te stimuleren een eerlijke fiets te kopen. Bij aankoop van de fiets krijgt de student een gratis lidmaatschap van ASVA. Daarnaast worden alle fietsen geregistreerd en voorzien van een unieke code.

Naast deze jaarlijkse actie worden de Pantarfietsen wekelijks verkocht bij studentenvereniging ASVA. Jaarlijks worden er op deze manier ongeveer 1000 fietsen verkocht. Meer informatie is te vinden op http://intree.asva.nl/fietskopen.html.

EINDE BERICHT⤨

Over Pantar Amsterdam
Pantar Amsterdam begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op weg naar (regulier) werk. Het doel is hen aan een gewone baan te helpen of aan een baan zo dicht mogelijk daarbij. Met deze begeleiding ontwikkelen mensen zich op een werkplek; iedereen bij Pantar is aan de slag, bij een werkgever of bij de werkvoorzieningen van Pantar zelf.




Ingezonden persbericht