Gemeente Kaag en Braassem

Scootmobieldag
scootmobiels

Dinsdag 31 augustus organiseren de gemeente Kaag en Braassem en Stichting Platform Gehandicapten weer een scootmobieldag bij dienstencentrum Jacobus in Oude Wetering. Ook kunt u een ogen- en hoortest laten doen. Deelname is gratis en aanmelden kan tot uiterlijk 24 augustus.

Tijdens deze dag is er aandacht voor de rijvaardigheid, het inzicht in verkeerssituaties en de kennis van verkeersregels. Zo kunnen de (on)mogelijkheden van de gebruiker en van de scootmobiel worden toegelicht. Daarnaast kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen en de scootmobiel laten testen. Zij kunnen deze dag ook vragen stellen aan de diverse aanwezige instellingen en bedrijven. Tenslotte is er een scootmobiel - tocht door de gemeente uitgezet.

Programma
Om 09:30 uur is het officiële startschot door wethouder Schoonderwoerd.Aansluitend wordt een parcours gereden (rijvaardigheidstest).
Er wordt voorlichting gegeven over verkeersregels, medicijnen en er is een informatiemarkt. Ook is er een mogelijkheid voor een ogen- en hoortest. Tussen de middag wordt een lunch aangeboden.

Om 13:30 uur is er een scootmobiel-tocht door de gemeente. De dag wordt om 15:30 uur afgesloten.

De hele dag zijn medewerkers van de Stichting Platform Gehandicapten en gemeente Kaag en Braassem aanwezig. U kunt bij hen terecht met uw vragen en advies. Daarnaast zijn deze dag ook instellingen als Welzorg, Klein Optiek en de apotheek aanwezig.

Wij nodigen alle gebruikers van een scootmobiel van harte uit om aan deze dag deel te nemen. Indien u wilt deelnemen aan de scootmobieldag (of een gedeelte daarvan), kunt u bij de afdeling Wmo van de gemeente een aanmeldingsformulier vragen. Dit kan via tel. (071) 332 72 72. U dient zich uiterlijk 24 augustus 2010 aan te melden. Wij hopen u te ontmoeten op dinsdag 31 augustus bij het dienstencentrum Jacobus aan de Saskia van Uylenburchlaan 1 in Oude Wetering.Â
Â