KRO

KRO's Door 1 Deur

Uitzenddatum: 31/08/2010

In KRO's Door 1 Deur gaat Sofie van den Enk met een videoboodschap naar de gescheiden ouders van de 17-jarige Elaine, die op gespannen voet met elkaar leven. Elaine vraagt ze in het filmpje samen te komen klussen nu ze op kamers gaat. Gaan de ouders aan de slag en verbetert hun verstoorde verhouding? Of is dat te veel gevraagd en kunnen ze nog steeds niet samen door één deur? KRO's Door 1 Deur is een van de pilots in het kader van de week van TV Lab.

Elaines ouders zijn gescheiden toen ze zeven was en hun contact is altijd zeer moeizaam geweest. Elaine wil dolgraag dat dit verandert; ze hoopt dat haar ouders voortaan, zonder spanningen, bij belangrijke gebeurtenissen aanwezig kunnen zijn en dat ze niet meer hoeft te kiezen tussen pa of ma. Helpt haar deelname aan Door 1 Deur daarbij of zit het er echt niet in? Presentator Sofie van den Enk gaat in het KRO-programma in gesprek met zowel Elaine als haar beide ouders.

De problematiek in Door 1 Deur ligt Sofie na aan het hart. Ook haar ouders zijn gescheiden en korte tijd verliep hun contact niet helemaal soepel. "Daarna ging het gelukkig beter. Bij mijn afstuderen kreeg ik van hen een leren tas. Een heel mooi cadeau, maar nog veel mooier was dat het van hen samen was."

TV Lab is een themaweek op Nederland 3 waarin programmamakers de kans krijgen vernieuwende, afwijkende, creatieve programma's en pilots aan het Nederlandse publiek te tonen. De uitzendingen zijn in de week van 30 augustus tot 3 september te zien.

KRO's Door 1 Deur, dinsdag 31 augustus om 20.50 uur op Ned. 3.

Meer informatie

Voor persvragen/ interviewverzoeken: