Vestia


31-8-2010

Eerste paal De Eersteling Moerkapelle

---

De Eersteling is een woongebouw voor 24 cliënten van Siloah, stichting voor gehandicaptenzorg van de Gereformeerde Gemeenten. Het huidige pand maakt plaats voor nieuwbouw en bestaat straks uit 2 woongebouwen met elk 12 appartementen voor cliënten van Siloah. Daarnaast zal op deze locatie een gebouw met 9 huurappartementen en 4 eengezinswoningen in de vrije huursector worden gerealiseerd.

Over Siloah
Siloah biedt zorg en ondersteuning aan mensen met een handicap waarbij de vraagstelling van de cliënt centraal staat. Bepalend daarbij is een reformatorische visie op zorg, zoals die door Siloah wordt gehanteerd. De kerntaken van Siloah zijn veelzijdig: er zijn woonlocaties, centra voor dagactiviteiten, logeerfaciliteiten en zaterdagopvang. Ook heeft Siloah ambulante zorgproducten ontwikkeld, zoals zorg aan huis, begeleid zelfstandig wonen (BZW) en praktisch pedagogische gezinsbegeleiding (PPG). In totaal verleent Siloah aan zo'n 550 cliënten zorg. Daarvoor zijn meer dan 550 medewerkers actief. Bij iedere individuele vraag zoekt Siloah zorgvuldig een antwoord dat past bij de persoonlijke mogelijkheden van de cliënt.

Over Vestia
Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 72.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. De woningen zijn verdeeld over de lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult. Naast de lokale corporaties heeft Vestia de beschikking over vier vakbedrijven. Er werken in totaal 950 mensen bij Vestia.

De bouw wordt gerealiseerd door Aannemersbedrijf Schipper Bouwgroep uit Capelle aan den IJssel en Vastgoedgilde bv te Tiel.


*

*