Gemeente Anna Paulowna

Zesde seizoen voor succesvol natuurprogramma

âDit seizoen kruipen we nog dichter naar de mensen toe,â laat verslaggever Stephan Roest weten. Op dinsdag 31 augustus komt RTV Noord-Holland met alweer het zesde seizoen van het succesvolle televisieprogramma âNatuurlijk Noord-Holland,â waarin Roest zich door boswachter Arjan Postma laat rondleiden door de subtiele schoonheid van de Noord-Hollandse natuur.

Mooie landschappen, vreemde diertjes en kleine bloemetjes. Dat komt de kijker allemaal tegen in âNatuurlijk Noord-Hollandâ. Samen met boswachter Arjan Postma verkent verslaggever en liefhebber Stephan Roest de Noord-Hollandse natuur. Zo gaan zij in de eerste aflevering op zoek naar weidevogels in de Hempolder van Akersloot, nemen ze bijzondere planten van het Limmerveentje onder de loep en varen ze door de schone, gebaggerde sloten van ât Ilperveld. Nieuw dit seizoen is de stedelijke begroeiing en fauna. Zo bekijken Roest en Postma de wallen van Naarden Vesting en verkennen ze in een bellyboot de grachten van Amsterdam.

Â

âNatuurlijk Noord-Hollandâ wordt al zes seizoenen uitgezonden. Volgens Stephan Roest hechten Noord-Hollanders veel belang aan de natuur in hun omgeving en is het programma daarom zo populair onder de inwoners. âArjan en ik laten op een ontspannen manier herkenbare, maar toch unieke stukjes van Noord-Holland zien. Het blijft fascinerend om te ontdekken op hoeveel plekken in Noord-Holland je geen mensen hoort of ziet. En daar zijn genoeg mensen naar op zoek, want hoeveel maken er niet op zondag met het gezin een fietstochtje om de drukke stad te ontvluchten? Daarbij is er in de stad ook genoeg natuur te ontdekken. Het belooft een afwisselend seizoen te worden met de mooie Noord-Hollandse natuur in de hoofdrol.â

Â

âNatuurlijk Noord-Hollandâ bestaat uit dertien afleveringen en wordt mogelijk gemaakt door Landschap Noord-Holland. RTV Noord-Holland is regionaal te ontvangen via de kabel, en landelijk via de digitale kanalen UPC op 707 en Ziggo op 987.

Â

Uitzendingen âNatuurlijk Noord-Hollandâ op RTV Noord-Holland: vanaf 31 augustus iedere dinsdag vanaf 17.30 uur. Â